Als je een mooi materiaal voor in huis wilt gebruiken dan is hout een enorm mooi materiaal die aan al je wensen kan voldoen. Hout heeft namelijk mooie kwaliteiten die kunnen bijdragen aan de sfeer in huis. Hout komt in verschillende kleuren, deze kleuren zijn echter allemaal vaak warm, waardoor de sfeer in huis warm wordt. Daarnaast houdt hout warmte vast, dit is ideaal voor huizen die moeilijk warmte vasthouden. Waar kan je echter hout gebruiken in huis. Er zijn verschillende projecten in huis waar je hout voor kan gebruiken, denk bijvoorbeeld aan vurenhout vloerdelen. In dit artikel vertellen we je meer over de hout projecten die jij kan ondernemen om meer karakter aan je huis te geven.

Hardhout planken voor een muur project

Vroeger werden hardhout planken gebruikt om een hardhouten vloer te maken. Tegenwoordig weten we echter dat een hardhouten vloer niet ideaal is in huis. Een vloer wordt namelijk erg intensief gebruikt, terwijl hardhout bij intensief gebruik juist veel onderhoud nodig heeft. Niet iedereen heeft tijd en geld voor het onderhoud dat een hardhouten vloer nodig heeft. Dit betekent echter niet dat hardhout planken niet meer in trek zijn. Integendeel, hardhouten planken worden nu vaker gebruikt op de muren van huizen. Dit geeft namelijk een mooi effect in huis. De planken worden in een vierkant op de muur geïnstalleerd om meer diepte, karakter en structuur aan de muren te geven.

hout interieur

Voeg wat robuust toe aan huis

Wil je met hout een betere robuustere look aan je huis geven? Dat kan als je gebruik maakt van hardhouten palen. Oudere huizen hebben vaak steunbalken die een robuuste look geven aan het huis. Ook al hebben meeste huizen tegenwoordig geen steunbalken nodig, dat betekent niet dat het geen leuke toevoeging aan je huis is! Hardhouten balken in huis geven een rustieke en robuuste look die stoer overkomt voor alle gasten die langskomen!

hout verwerken in je interieur

Gebruik hout ook buiten

Hout is ook goed om te gebruiken buitenshuis. Hardhout is vooral goed voor projecten buiten, omdat het goed tegen water kan. Kies er bijvoorbeeld voor om een hardhouten schutting te laten neerzetten of maak hardhouten tuinmeubels. Zo zal de sfeer niet alleen in huis blijven, maar zal de sfeer ook buiten aanwezig zijn. Tevens krijg je met het gebruik van hout zowel binnen als buitenshuis een homogeen uiterlijk van je gehele woning. Let wel op dat hardhout buiten jaarlijks onderhoud nodig heeft.