Je hoort het tegenwoordig enorm vaak: isoleer je woning! Maar op wat voor manieren kun je je woning eigenlijk isoleren? De meeste mensen kennen natuurlijk de vorm van isoleren voor warmte, maar je kunt ook nog op een andere manier isoleren. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Huis isoleren 

Zoals gezegd is warmte isolatie het meest bekend op dit moment. Dat is ook niet zo vreemd. Het klimaat is echt hot topic. Het is natuurlijk zonde om de warmte gewoon naar buiten te laten vliegen. Vroeger werd er op een andere manier gebouwd dan tegenwoordig. Huizen hadden vaak dunne wanden en vooral de scheiding tussen de huizen onderling (2 onder 1 kap of rijtjeshuizen) is vaak dun. Dat is ook de reden waarom je in oude huizen vaak je buren zo goed kunt horen. Oude huizen moeten daarom echt goed geïsoleerd worden. Daarnaast is het natuurlijk ook enorm goed voor je portemonnee. Door je huis te isoleren bespaar je uiteindelijk gas- en energiekosten. Die investering heb je er dus vaak best snel weer uit! 

huis isoleren

Geluidsisolatie

Naast warmte isolatie kun je je huis ook isoleren tegen geluid. Geluidsisolatie is vooral in populariteit gestegen sinds we tijdens de coronacrisis steeds vaker thuis kwamen te zitten. Het viel waarschijnlijk toen pas op hoeveel overlast je kunt hebben van omgevingsgeluiden. Je hoort geluiden van je buren, van de kinderen uit de buurt die voor aan straat spelen en wellicht heb je zelfs last van het geluid van je medebewoners zoals die tiener die op zolder slaapt. Ook hierbij geldt weer: oude huizen zijn vaak gehoriger. Een houten verdiepingsvloer zorgt bijvoorbeeld voor een grotere geluidsoverlast dan een betonvloer. 

Wat kun je allemaal isoleren? 

Er zijn verschillende plaatsen in huis die je kunt voorzien van isolatie. Je kunt natuurlijk je dak laten isoleren, je vloer of plafond en je kunt kiezen voor wandisolatie. Tegenwoordig is isoleren gemakkelijk te doen. Met behulp van een inblaasmachine heb je een loze ruimte zo gevuld met isolatiemateriaal. Zo’n inblaasmachine kun je zelfs huren!

Easycell isolatie 

Welk isolatiemateriaal kun je nou het beste kiezen? Easycell isolatie is een aanrader. Binnen 1 dag kun je isoleren, zonder dat hiervoor een ingrijpende verbouwing nodig is. Deze is goedkoper dan andere materialen en dat terwijl deze 30% beter isoleert dan andere methodes. Ook goed om te weten is dat deze brandwerend is. En wellicht ook interessant: Easycell isolatie is milieuvriendelijk! 

Genoeg redenen en mogelijkheden dus om te isoleren! Bereken eens hoeveel isolatiemateriaal je nodig hebt, wat het je gaat kosten en vooral wat het je gaat opleveren. Het is het waard!