Zij die slim zijn, doen of ze van niets weten. Niet alleen is onwetendheid de echte weg naar geluk en kan doen alsof misschien dus nog wel eens werken, maar ook is het voor een lui iemand het beste als mensen denken dat hij niks kan.

Denken of werken

Doe alsof je onhandig bent en nooit zal iemand jou vragen om hulp bij het bevestigen van hoekankers met woodies schroeven of iets in die trant. Wie lui is, moet slim zijn, anders wordt hij aan het werk gezet. Om jezelf op de zijlijn te zetten en jezelf daar te houden is een kunst die de echte actievelingen onder ons vaak zullen onderschatten. Het gaat om het creëren van imago, van een bepaald beeld dat mensen hebben bij je en het gaat erom dat mensen je zien als een echte nietsnut. Simpelweg lui lijken zal niemand accepteren, dan zullen ze je proberen aan te zetten tot iets actiefs en nuttigs doen, dus je moet lijken alsof je er niets aan kan doen dat je niks doet. Stel iemand vraagt je om hulp bij een klusje, laat af en toe eens iets vallen, niet te vaak natuurlijk, dan lijkt het nep, en maak soms eens domme fouten die getuigen van gebrek aan inzicht.

klusje doen

Voordelen

Luiheid heeft natuurlijk wel zo zijn prijs, zelfs met deze tip. Zo zullen mensen denken dat je niks kan, wat je als nadelig kan beschouwen en als je het verkeerd aanpakt zullen ze ook nog eens denken dat je lui bent, wat je natuurlijk ook niet wil. Natuurlijk is er ook nog een ethische kwestie aan bod hier, maar daar zal ik me denk ik maar niet aan branden. Sociaal wenselijk gedrag is niet iets voor een klein artikeltje van 400 woorden zoals u hier zojuist gelezen hebt, of wel dan?

Toch blijft het handig wanneer je zelf erg handig bent. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuw huis of appartement wordt gekocht zal er toch vaak wat aan moet gebeuren. Vaak komen er verschillende wensen naar voren zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe vloer of tot zelfs het verbouwen van heel de keuken aan toe. Vaak zijn het de kleine dingen waar vaak iemand voor gevraagd moet worden en dit eigenlijk soms liever niet gevraagd wordt. Dan komt het toch wel goed uit als je zelf een beetje handig bent en dus deze klusjes zelf kan uitvoeren. Hierdoor hoef je dan niet alles uit te besteden.