Heb je een mooi oud huis gekocht met een prachtige natuurstenen vloer, maar heeft hij na heel wat jaren de glans toch wel verloren? Enorm zonde natuurlijk. Maar op deze manier krijg je jouw natuurstenen vloer weer prachtig glanzend!

Natuurstenen vloer

Waar we tegenwoordig vaak kiezen voor een houten vloer of PVC laminaat, was dat voorheen wel anders. We kozen toen voor een prachtige natuurstenen vloer. Iedereen kent die prachtige granito vloeren wel in van die karakteristieke jaren 30 woningen. Een echte eyecatcher en een duurzame keuze want ze gaan echt jarenlang mee. Naast graniet zijn er nog veel meer soorten natuursteen. Een aantal soorten: hardsteen, marmer, leisteen, kalksteen, travertin en kwartsiet. Allemaal stuk voor stuk prachtig en toe te passen op vele manieren. Hoewel een marmeren vloer vaak een chique uitstraling heeft, past het bij vele interieurstijlen. Voornamelijk bij één van de populairste interieurstijlen van dit moment: hotel chique!

natuurstenen vloer

Natuurstenen vloer opknappen

Mijn zus kocht laatst ook een oude woonboerderij. In het halletje lag zo’n prachtige granito vloer. Echter was de glans er een heel eind vanaf. Je zou wellicht gedacht kunnen hebben dat de vloer op was. Inmiddels is de glans helemaal terug en is de vloer mooier dan ooit. Zo’n granito vloer herstellen is dus zeker de moeite. Laat dit een expert doen. Zij kunnen de hele klus voor je klaren en weten precies wat noodzakelijk is voor jouw specifieke vloer. Schoonmaken, impregneren, kristalliseren, polijsten, slijpen, afslijpen, reinigen, repareren of renoveren, zij weten wat de beste oplossing is. Marmerbehandelen.nl is zo’n expert op het gebied van natuurstenen vloeren. Het is de investering meer dan waard.

Ook andere toepassingen

Zoals gezegd zijn er enorm veel soorten natuursteen. Naast een prachtige vloer, wordt het ook gebruikt om andere items van te maken. Zo zie je in luxe badkamers marmeren tegels, kan je keuken worden afgewerkt met een enorm mooi marmeren keukenblad en ga zo maar door. Ook voor deze toepassingen is herstel mogelijk, mocht de glans zijn verloren of wanneer het een grove reiniging kan gebruiken. Zo past je badkamer weer helemaal bij de badkamertrends voor 2022.

marmeren keukenblad

Wat vinden jullie van het toepassen van natuursteen in je interieur? Zouden jullie zo’n natuurstenen vloer willen of hebben jullie er wellicht al 1? Laat het weten!