Langzaamaan stromen alle verwachte trends voor het nieuwe jaar binnen. We hebben inmiddels kennis gemaakt met de kleur van het jaar van Histor en Flexa, hebben de keukentrends voor 2022 al gedeeld, dus hoog tijd om nog meer verwachte trends bekend te maken. In dit artikel deel ik de badkamertrends voor 2022. Ga jij in dit jaar, net als ons, de badkamer renoveren? Lees dan snel verder!

Badkamertrends 2022

We zien elk jaar weer nieuwe trends op gebied van badkamers, maar er zijn ook een aantal trends die jarenlang populair blijven. Benieuwd naar de nieuwste trends? Voordat we daar naar gaan kijken, neem ik jullie heel even kort mee terug naar de badkamertrends van 2021;

  • Zwart maakte zijn intrede in de badkamerwereld. Van zwarte kranen tot zwarte toiletten en toiletpapier.
  • De vrijstaande badkuip werd veelal toegepast
  • Een opvallende muur mocht niet ontbreken (van een mooie tegelwand tot aan een moswand)
  • We gingen massaal milieubewuste keuzes maken
  • Natuurlijke materialen en kleuren werden gebruikt
  • Het welbekende krukje mocht niet ontbreken

Tot zover de terugblik naar afgelopen jaar. Zoals gezegd zullen vele van deze trends nog wat langer blijven hangen en zullen we ze ook zeker in het nieuwe jaar terug blijven zien! Wat wel nieuw en/of populair gaat zijn in 2022? Lees het hieronder!

Inloopdouches

De douche is misschien wel de belangrijkste plek van je badkamer (of je moet #teambad zijn). Het is dus aanbevolen om daar een goed overwogen keuze te maken. Wil je bijvoorbeeld geen gespetter in de badkamer, dan kun je het beste kiezen voor een mooie douchecabine. Houd je juist van een ruime douche, dan kun je ook kiezen voor een mooie inloopdouche. Deze laatste zien we in 2022 extra vaak terug. Een mooie muur of glazen wand sluit de ruimte gedeeltelijk af. En als je toch aan het kijken bent naar een inloopdouche… kijk eens naar de mogelijkheid om de inloopdouche extra ruim te maken. Dé nieuwe trend op het gebied van inloopdouches is namelijk een dubbele douchekop!

Mix and Match

Waar vroeger alle wanden in de badkamer dezelfde tegels hadden, wordt er in 2022 volop gecombineerd. De ene wand met een mooie visgraattegel en de andere wand afgewerkt met beton ciré. Het mag allemaal. Zolang je de regel maar aanhoudt: niet meer dan 3 kleuren. Zo behoud je een bepaalde rust in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor witte tegels gecombineerd met grijs en maak het af met een houten badkamermeubel voor meer warmte.

badkamertrends 2022
badkamertrends voor 2022

Materialen en kleuren

Daar zien we wel een grote verschuiving in de badkamerwereld. Een complete badkamer in marmer? Het kan gewoon! We maken gewaagdere keuzes zowel op het gebied van materialen als kleuren. Waar in 2021 de zwarte kranen hun intreden maakten, zien we in 2022 ook steeds vaker messing kranen terug. Je badkamer wordt echt een paradeplaatje van je huis!

badkamertrends

Welke trend is jullie favoriet?