Na de verhuizing – eind vorig jaar – kregen we er een enorme tuin bij. Dit was exact de reden waarom we wilden verhuizen dus we zijn er erg blij mee. Toch is het verbouwen van zo’n enorme tuin wel een flinke klus die we wellicht wat onderschat hebben, althans ik. Inmiddels is alles gesloopt, hebben we een nieuwe schutting geplaatst, hebben we een overkapping (van 8×4) gemaakt en is de bestrating onderweg. Kortom, tijd om aan het leuke deel te beginnen: de beplanting kiezen! Ik deel daarom mijn favoriete buitenplanten met jullie!

Mijn favoriete buitenplanten

Gelukkig hebben we inmiddels al 8 jaar zelf een tuin gehad en onderhouden. We weten daardoor heel erg goed waar onze wensen liggen en wat daardoor de beste keuzes voor ons zijn. Om mijn favoriete buitenplanten te kunnen onderbouwen, is het wellicht handig om te weten wat onze tuinindeling gaat worden. Allereerst wordt het overgrote gedeelte kunstgras. Dit wordt namelijk een voetbalveld voor Jake en Jackie. Daarnaast is er dus die enorme overkapping geplaatst waar we heerlijk kunnen vertoeven. Ook komt er een extra terras in het midden van de tuin om te kunnen eten in de schaduw. Naast het voetbalveld komt een pad naar de achterkant van de tuin. Tussen het voetbalveld en het pad komen plantenbakken. Een enorme langwerpige plantenbak van ongeveer 10 meter lang en 50 centimeter breed. Genoeg plek dus om mooie beplanting kwijt te kunnen.

Mooie haagplanten

Onze belangrijkste eis is eigenlijk dat de tuin zo groenblijvend mogelijk is. We hebben all-weather kussens op de loungeset onder de overkapping en kunstgras blijft ook het hele jaar mooi, dus we willen niet al te veel contrast creëren met dorre bladeren of kale takken. Ook willen we de trampoline een beetje verstoppen in de tuin. Aan beide kanten komt een bak met daarin mooie haagplanten. We hebben gekozen voor een laurier. Deze is groenblijvend en is tussendoor te snoeien, mocht hij te groot worden. Daarnaast past hij perfect bij…

Mooie bomen

Onze tuin is 29 meter diep. Deze diepte willen we benadrukken door het pad en door de lange plantenbak. Deze lijn van de plantenbak willen we extra dimensie geven door er 3 of 4 bomen in te planten. Ook deze moeten groenblijvend zijn. In mijn zoektocht naar de perfecte haagplant, zag ik dat ze ook laurierbomen hebben. Zo matchen ze perfect bij elkaar, heb ik ook groenblijvende bomen, die ook nog eens niet al te snel groeien. Perfect!

De mooiste planten

Natuurlijk willen we het ook een beetje opleuken met wat mooie planten. Naar alle waarschijnlijkheid gaan dit witte hortensia’s worden. Ik houd hier namelijk echt van. We moeten alleen nog even kijken met welke andere groenblijvende planten we deze gaan combineren, want helaas zijn hortensia’s niet groenblijvend. Jim is helemaal gek van pluimplanten dus wellicht dat we die ook nog gaan planten. Sowieso leuk natuurlijk als ik de pluimen kan plukken in mijn eigen tuin en in huis ook kan gebruiken.

De verwachting is dat onze tuin af zal zijn in Mei/Juni. Ik houd jullie op de hoogte! Mocht je nog leuke tips hebben, laat het vooral even weten!