Ik kwam een tijdje terug in aanraking met Rust-Oleum verf. Je kunt deze verf vinden in alle Karwei winkels in Nederland. Het is een verf die ideaal is voor het opknappen van oude meubels of woonaccessoires. Benieuwd naar hoe het werkt en wat ik er mee opgeknapt heb?  Lees het hieronder! (ik ben me er overigens bewust van dat ik al verklap in de titel dat het een plantenstandaard is)

Plantenstandaard

Hoewel ik de kleur van de plantenstandaard before al erg mooi vond, past het niet echt in ons interieur. Overigens zijn plantenstandaards (of is het plantenstandaarden?!) geen overbodige luxe want wij hebben in onze hele woning alleen maar vloerverwarming. In de winter hebben plantjes met hun potjes op de grond het nogal snel warm en gaan ze al snel hangen. Ik probeer dus zoveel mogelijk planten van de grond te houden. Opzich ook wel handig want onze katten Frommel en Fredje hebben soms ook een vreemde trek in planten en bloemen. Ik besloot overigens (ik wijk wat af van mijn verhaal hihi) om hem wit te gaan maken met een shabby look.

De kit

Ik ontving een complete set. Hieronder kun je zien wat er allemaal bij zat. Laten we het zo zeggen dat er genoeg bij zit om het hele huis om te toveren hihi. De kwasten die er bij zaten waren echt van goede kwaliteit. Buiten een aantal kleuren Rust-oleum verf zat er ook een spray paint bij. Deze heb ik nog niet gebruikt maar zodra ik dat heb gedaan deel ik uiteraard mijn ervaringen! De spray paints kunnen rechtstreeks aangebracht worden op de meeste ondergronden, zoals hout en steen, en geven hetzelfde dekkende resultaat als de kwastvariant meubelverf. Nog gemakkelijker dus dan de verf lijkt me!

rust-oleum

Witte laag

Als eerste breng ik een witte laag aan met de Chalky Finish Meubelverf Antiek wit. Dat ging dus echt super makkelijk. Ik hoefde niet eens de plantenstandaard te schuren ik kon het er gewoon meteen hop op smeren. Gelukkig was het erg warm zodat het super snel opdroogde. Wit past de plantenstandaard al een stuk beter in mijn interieur maar ik wilde hem toch graag een shabby look geven.

plantenstandaard

De shabby look

Die shabby look kun je dus echt mega eenvoudig creëren. Er zat een doekje bij die je nat kon maken maar aangezien ik toch wat grovere shabby wilde maken koos ik voor een heel fijn schuurblokje dat manlief nog had liggen. Ik wreef zachtjes over de randen waar ik de verf een klein beetje wilde laten wegtrekken. Ik deed het overigens toen de verf al redelijk droog was maar nog net niet helemaal. Ik had het er namelijk vrij dik aangebracht (ik ben nou eenmaal geen ster in verfen hihi) dus ik wilde voorkomen dat ik het er niet meer af kreeg. Al snel werd ik stiekem best enthousiast van het resultaat. De terracotta pot spoot ik ook nog snel even zwart met een spuitbus en ik plantte er mijn bananenplantje in. Zie het eindresultaat hieronder:

plantenstandaard

En wat vinden jullie van mijn nieuwe plantenstandaard?
Bekijk ook mijn andere DIY projecten. Zoals bijvoorbeeld de bedtafel die je hierboven ook een beetje kunt spotten.