Een tijdje geleden deelde ik al een blog over hoe je in 60 minuten je huis helemaal schoonmaakt. Nu deel ik 3 handige tips waardoor jouw badkamer als nieuw blijft!

Tip 1: Houd het kalkvrij

Laat ik beginnen met te zeggen dat voorkomen natuurlijk beter is dan genezen.  Heb je dus net een nieuwe badkamer, wees er dan ook extra zuinig op. Niemand (oké een paar uitzonderingen daargelaten) vindt het leuk om uren te zwoegen in een badkamer om hem schoon te krijgen.  De sleutel daarvoor zit hem vooral in onderhoud. Doe na ELKE douchebeurt het volgende: 

  • Spoel alles af met een koude douche.  In warm water zit kalk dus draai die kraan naar ijskoud en sproei de douchekraan, het planchet en de muren nat met koud water.  Zo gaan de meeste nieuwe kalkresten zo het doucheputje in. 
  • Trek de vloer vervolgens droog met een trekker en indien je een glazen douchedeur hebt, trek je deze ook meteen even droog 
  • Vervolgens maak je alles even droog met een doek of handdoek. 

Waarschijnlijk denk je nu: wat een werk als ik dat elke dag na het douchen moet doen maar geloof me,  het werkt echt! 

Tip 2: organiseer je badkamermeubel 

Je badkamermeubel is het domein in je badkamer.  Badkamermeubels zijn alleen vaak wel enorm rommelig. Hierin bewaar je alles zodat je badkamer er altijd opgeruimd uit ziet.  Ga daarom regelmatig door al je spullen heen. Heb je alles nog wel nodig? Wist je dat heel veel dingen maar heel beperkt houdbaar zijn. De meeste zalfjes en crèmes zijn maar 3 maanden houdbaar als ze open zijn dus gooi ze daarna ook gewoon meteen weg.  Haal ook regelmatig een stofzuiger door je lade. Al die haren uit je haarborstel moeten natuurlijk niet terecht komen in je tandenborstel.  

Mijn ultieme tip? Gebruik bakjes! Zo blijft het georganiseerd bij elkaar.  Ik gebruik bijvoorbeeld een pennenbakje voor al mijn mascara’s, wenkbrauwpotloden en eyeliners.

Tip 3: gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Er zijn heel veel agressieve schoonmaakmiddelen te koop om je badkamer mee schoon te maken.  Trap hier echter niet in. Het beste en milieuvriendelijkste schoonmaakmiddel is en blijft gewoon natuurazijn. Het is ook nog eens een stuk goedkoper dan al die dure middeltjes. Azijn werkt goed tegen kalk op je douchekop, kranen en muren.  Verdun het een beetje met water in een plantenspuit en spuit maar in de rondte! Ook je spiegel kun je schoonmaken met azijn. Ik heb ooit ook eens de tip van scheerschuim geprobeerd op de spiegel (Dit zou voorkomen dat je spiegel aanslaat). Nou voor mij was dat geen succes dus hou het gewoon lekker bij azijn zou ik zeggen! 

Inspiratie nodig van de mooiste badkamers? Bekijk dan vooral onderstaande eens:

badkamer onderhoud
badkamer onderhoud
badkamer inrichten
zwarte wasbak

Fotocredits @yvonne_kwakkel @vtwonen @whisperingbold @kirsterieur