Vind je dat je woonkamer wat kil of saai oogt? Dan is het zaak om meer sfeer toe te voegen! Hoewel dit ingewikkeld kan lijken, werkt het eigenlijk best simpel. Al moet je natuurlijk wel even weten welke stappen je kunt zetten om voor verandering te zorgen. Lees verder voor praktische tips.

Juiste meubels

De meubels zijn allesbepalend in de woonkamer. Kies daarom voor meubels die sfeer ademen! Je kunt aan de grote items denken, zoals de bank en de eettafel. Maar sla ook de andere meubels zeker niet over. Zo voegt een mooie fauteuil veel gezelligheid toe aan de woonkamer. Een Design on Stock fauteuil past bij iedere woonstijl, dankzij de tijdloze uitstraling. Comfort staat tevens voorop bij een Design on Stock fauteuil, wat uiteraard ook meetelt. Zet een Design on Stock fauteuil in de hoek van de woonkamer, bij het tv-meubel bijvoorbeeld. Je raakt er niet op uitgekeken.

Vloerkleed

Wat er nog meer voor sfeer zorgt in de hoek van de woonkamer? Een groot vloerkleed! Plaats ‘m onder je bijzettafel en optioneel ook deels onder de bank en fauteuil. Zo’n kleed voelt ook nog eens zacht aan de voeten, zeker als je een hoogpolig tapijt kiest. In een gezellige, warme kleur of met een subtiele print staat zo’n kleed altijd goed.

Meer sfeer in de woonkamer

Veel wanddecoratie

In veel woningen zijn de wanden eigenlijk maar wat leeg. Dat is zonde: hier kun je juist veel mee qua decoratie! Creëer daarom een grote collage voor aan de muur, bestaande uit posters, schilderijen, foto’s en wandcirkels. Je kunt dit zelf samenstellen of een vooraf samengestelde set bestellen. Prachtig boven het tv-meubel of de bank!

Andere vormen van decoratie

We denken niet alleen aan wanddecoratie, maar ook aan andere accessoires! Er zijn namelijk veel accessoires die voor sfeer zorgen. Van een leuk fotolijstje op een kastje tot een kleurrijke plantenpot met een levendige plant erin. Verzamel een mooie collectie van decoratiestukken in jouw smaak – en geef ze een goed plekje. In de vensterbank, in een kast, op de eettafel of op de grond, er zijn veel hoekjes te vinden die je aan kunt kleden.

Meer sfeer in de woonkamer

Sfeervolle verlichting

Denk ook aan een sfeervol lichtplan. Aan enkel een grote lamp aan het plafond heb je eigenlijk niet genoeg. Een fraaie vloerlamp bij de zithoek mag niet ontbreken. Plaats een tafellamp op je tv-meubel en eettafel. Dat zorgt al voor veel verschil. Kies voor warm licht: dat oogt knusser dan wit licht. Over het algemeen heb je niet zozeer veel fel licht nodig in de woonkamer. Anders is dimbare verlichting een passende oplossing!

Kaarsjes aan

Om voor nog meer licht en gezelligheid in de woonkamer te zorgen, zet je ook lekker veel kaarsen neer. Wissel af tussen grote dinerkaarsen of stompkaarsen en kleinere waxinelichtjes. Kies verder niet enkel voor witkleurige kaarsen, maar tevens voor kaarsen in het geel, rood, groen of blauw! Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog te vinden. Je kunt ze elke avond allemaal aansteken, maar het is ook al een mooie toevoeging om ze gewoon voor de sier een tijdje te laten staan!