Het is heerlijk dat de dagen weer wat langer en lichter worden! Na een donkere winter zijn de meesten van ons wel toe aan wat zon, energie en volop licht in huis. Maar sommige kamers lijken maar donker te blijven! Hoe krijg je toch wat meer licht in je slaapkamer? Wij geven je graag handige tips, groot en klein, waarmee je volop met de lichtinval kunt spelen.

Lichte kleuren op de muren en het plafond

Hoe lichter de muren, de vloer, de gordijnen en het plafond zijn, hoe lichter je slaapkamer lijkt. Een nieuwe lik verf doet dus wonderen! En het fijne is, het hoeft niet veel te kosten en is in een middagje doorwerken gepiept. Wit is vooral een aanrader, maar ook lichte pastelkleuren doen het goed, zoals nude. Zelfs glimmende (metallic) details mogen, want die reflecteren het licht nog eens extra, waardoor de kamer nog lichter lijkt.

nude slaapkamer

Lichte meubels en een rustige vloer

Voor de vloer kun je denken aan lichtgrijs PVC, lichte vloerbedekking of een rustige gietvloer. Is je vloer nog goed? Een houten vloer zou je kunnen schuren en lichter verven. Hetzelfde geldt voor je meubels. Donkere meubels kun je een ander kleurtje geven of vervangen door een lichter alternatief.

Goede verlichting

Goede verlichting op de juiste plekken is een investering die zijn geld meer dan waard is. Zeker wanneer je niet genoeg daglicht binnenkrijgt, is verlichting essentieel. Door verschillende soorten verlichting te plaatsen, zoals een hanglamp met dimmer, een leeslampje met een zwenkarm of spotjes die je zelf kunt richten, kun je altijd en overal bepalen hoeveel licht je er wilt hebben.

meer licht in je slaapkamer

Spiegels

Ook spiegels weerkaatsen het licht. Zet ze zo neer of hang ze zo op dat ze het daglicht reflecteren of, als dat niet mogelijk is, schuin tegenover een lamp om het licht van de lamp beter te verspreiden.

Dakraam of dakkapel

Een iets grotere verandering is het laten plaatsen van een dakraam. Op deze manier krijg je direct een bak zonlicht binnen waar je ‘u’ tegen zegt. Natuurlijk daglicht, zonder dat je extra inkijk hebt. En een extra pluspunt: ’s nachts kun je de romantische sterrenhemel bewonderen!

Je kunt ook kiezen voor een (kunststof) dakkapel. Een dakkapel zorgt niet alleen voor meer licht binnen, maar ook voor meer beloopbare ruimte. Je slaapkamer wordt er dus ook nog groter van! Een dakkapel is natuurlijk wel een meer rigoureuze verandering. Laat dit dus altijd doen door een professional, zoals Jansma Burdaard. Deze weet precies wat er bij en in je slaapkamer past. Kunststof is in nagenoeg alle kleuren leverbaar, ook in houtlook, en zorgt direct voor meer wooncomfort in huis.

dakraam

Wacht niet langer en ga direct aan de slag voor meer licht in je slaapkamer. Laat de lente maar komen!