Bij een verbouwing zijn er altijd wel zaken die je anders had willen doen. Het is dan ook fijn als je van tevoren een lijstje kunt maken van zaken die je absoluut niet moet vergeten. Voordat je aan het opbouwen van je droomwoning kunt beginnen, is het in de meeste gevallen zo dat je eerst de boel moet slopen. Denk aan het doorbreken van een muur om een verbinding te kunnen maken van twee ruimtes, of het verwijderen van de tegels in een keuken of badkamer. Al dit afval moet natuurlijk wel ergens heen.

Het is vervelend als je tijdens een verbouwing tussen allerlei afval moet werken. Het is dan ook aan te raden om voor een bouwcontainer te gaan. Je kunt deze gemakkelijk huren voor de periode die jij wilt.

Kies de juiste afmeting

Het huren van een bouwcontainer scheelt een hoop ritjes naar de sloop. Zo wordt een bouwcontainer opgehaald door het verhuurbedrijf zodra deze vol is. Je hoeft dus zelf geen zorgen te hebben over het wegwerken van het afval. Het is overigens wel handig om te weten dat je diverse maten hebt van een container. Het is dan ook aan te raden om van tevoren een goede inschatting te maken van wat mogelijk is. Als je in een rijtjeshuis woont, is het niet verstandig om voor de grootste versie te gaan. Deze zal de weg namelijk blokkeren voor andere voertuigen en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Heb je een grote villa met een oprit? Dan kun je voor een groter formaat gaan.

Zelf aan de slag

Als je een woning naar smaak gaat maken, dan kun je ervoor kiezen om nieuwe meubels aan te schaffen. Een andere optie is het opknappen van meubels die al in jouw bezit zijn. Zo kun je een oud dressoir zo omtoveren tot een moderne kast. Denk alleen al aan het verven van de kast met nieuwe deurknoppen. Dit maakt al zo’n groot verschil en je kunt hiermee een compleet nieuwe uitstraling creëren. Deze DIY is gemakkelijk zelf uit te voeren en je hebt hier dus geen speciale skills voor nodig. Wél zul je de benodigde apparatuur voor moeten aanschaffen. Denk aan schuurpapier om de kast van tevoren te schuren. Dit zorgt ervoor dat de verf beter dekt en goed blijft zitten.

bouwcontainer

Wooninspiratie in woonwinkel

Het is logisch dat je af en toe wat wooninspiratie nodig hebt. De een weet nou eenmaal beter wat hij of zij wil dan de ander. Je kunt dan ook voor vele verschillende stijlen gaan om jouw woning mee op te vullen. Denk aan een moderne uitstraling met industriële onderdelen. Ook is het tegenwoordig een enorme trend om voor neutrale tinten te gaan. Denk aan neutrale meubels, die je weer kunt opleuken door middel van gekleurde accessoires. Weet je niet zo goed wat jij mooi vindt? Dan kun je ervoor kiezen om naar een woonwinkel te gaan. Hier krijg je een goede indruk van verschillende stijlen en kun je met eigen ogen zien wat wel en niet bij elkaar past.