Veel mensen hebben een zwak voor de natuur. Mensen willen zich graag terugtrekken in de natuur, omdat de natuur iets rustgevends heeft. Het is dan ook niet zo gek dat de natuur veel voordelen met zich meebrengt, al helemaal wanneer je in én met de natuur leeft. De vier voordelen daarvan zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Leven met de natuur bevordert de biodiversiteit

We benoemden net al even kort dat het goed is om met de natuur te leven. Maar, hoe leef je mét de natuur? Simpel: door te investeren in natuurinclusief bouwen. Als je niet in de natuur kunt wonen, moet je de natuur bij jou zien te halen. Natuurinclusief bouwen is een duurzame manier van bouwen waarbij de biodiversiteit zo veel mogelijk wordt behouden. Een paar voorbeelden van natuurinclusief bouwen is het plaatsen van huismustillen, jouw huis voorzien van een groene gevel of het plaatsen van een vleermuistil in de wijk. Hiermee stimuleer je de biodiversiteit en dat is weer goed voor onze aardbol.

2. Je verlaagt je stresslevel

Wanneer je niet mét de natuur maar ín de natuur leeft, zijn de voordelen ervan je vast al wel bekend. Zo brengt de natuur een groot voordeel met zich mee: het kan namelijk jouw stresslevel doen verlagen. Wanneer je je veel in de natuur bevindt, word je omarmd door rust. Dit is dan ook de ultieme plek om jouw hoofd even leeg te maken, de dagelijkse werkzaamheden te kunnen vergeten en te genieten van de mooie omgeving om je heen. 

3. Je beweegt meer in de natuur

Hier kunnen we niet omheen draaien: in de natuur beweeg je nou eenmaal meer dan wanneer je binnen zit. In de natuur ben je vaak aan het wandelen, fietsen of hardlopen. En we weten allemaal hoe belangrijk beweging voor de mens is. Je wordt er zowel mentaal als fysiek sterker door. Redenen genoeg om dus om jouw leefstijl om te gooien door je meer in de natuur te kunnen begeven.

leven in de natuur

4. De natuur geeft je creativiteit

Ben je aan het werk, maar laat jouw brein je in de steek en kom je niet verder met jouw werkzaamheden? Dan is dit het moment om eens de natuur op te zoeken. Ook al is het maar een kleine wandeling: de natuur kan jouw creativiteit een boost geven. Hier komt de rust van de natuur weer om de hoek kijken: de natuur geeft jou meer rust, waardoor er meer ruimte ontstaat voor creatieve ideeën.