Met de zomer in het vooruitzicht is het een goed idee om je tuin nu alvast voor te bereiden. Het is namelijk nu het moment om de tuin te gaan bemesten, het onkruid weg te halen en bomen en struiken te snoeien. Misschien zijn dit niet de leukste klusjes maar zeker wel noodzakelijk voor een mooie tuin. Wat wel een leuke klus is, is het aankleden van je tuin. Is je tuin namelijk een beetje saai en kan het wel wat gezelligheid gebruiken, lees dan de onderstaande tips hoe je dit redelijk eenvoudig kunt doen.

Mooie bloem- en plantenbakken

Een tuin zonder bloemen en planten is niet zo heel gezellig, je tuin komt pas echt tot leven wanneer het volstaat met groen. Naast dat het er heel gezellig uitziet, is het ook nog eens heel goed voor de biodiversiteit. Heb je een kleine tuin of wil je het terras mooi aankleden, investeer dan in leuke bloem- en plantenbakken en zet deze vol met de mooie bloeiende bloemen voor een gezellig en fleurig geheel. Ook kun je heel makkelijk zelf een plantenbak maken, bijvoorbeeld met tuinhout van Homingxl. Wil je wat meer kleur toevoegen, verf dan je bloempotten of je plantenbakken in leuke kleuren.

tips om je tuin mooi aan te kleden

Creëer verschillende gezellige hoekjes in je tuin

Wanneer je een grote tuin hebt, is het best lastig om van je tuin een gezellig geheel te maken. Een schutting kopen en hiermee een extra hoek creëren is dan wellicht een uitkomst. Door het maken van verschillende hoekjes in je tuin, krijg je verschillende afgezette hoeken waar je bijvoorbeeld een loungebank of een buiteneettafel kunt plaatsen. De tuin wordt hierdoor opgedeeld en zo breng je meer gezelligheid in je tuin.

tuin aankleden

Maak je schutting gezellig

Heb je een schutting maar kan deze wel wat gezelligheid gebruiken, geef je schutting dan bijvoorbeeld een mooie kleur. Let er wel op dat je een verf kiest die geschikt is voor buiten. Ook heb je tegenwoordig mooie tuinposters in veel verschillende thema’s waarmee je op een simpele manier je tuin kunt aankleden. Wat ook een leuk idee is, is om mooie rieten schalen te verzamelen en deze op te hangen aan je schutting voor een Ibiza sfeer in je tuin. 

Voeg gezelligheid toe met buitenverlichting en mooie accessoires

Net als in huis kan ook buitenverlichting veel sfeer toevoegen aan je tuin. Kies bijvoorbeeld voor mooie wandlampjes of wat dacht je van leuke buitenlantaarns die je monteert aan de schutting? Bij elke stijl heb je wel passende buitenverlichting. Ook heel leuk zijn lichtsnoeren waarmee je direct heel veel gezelligheid toevoegt, bevestig het lichtsnoer bijvoorbeeld aan verschillende bomen of onder de overkapping. Ook kun je nog extra gezelligheid toevoegen door het aanschaffen van mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld aan gezellige kussens voor op de loungebank, een leuke buitenkleed met kleurrijk patroon of mooie windlichten die je op het terras plaatst. 

tuin mooi aankleden

Met het volgen van deze tips maak jij van je tuin een heel gezellig geheel waar je in de lente en zomer heerlijk van kunt genieten.