Elke woning is wel een keertje aan renovatie toe. Helaas wordt de badkamer echter vaak over het hoofd geslagen. Dit is erg jammer, want zo kun je minder van je woning genieten. Ergens is dit echter ook wel begrijpelijk, want een badkamer herinrichten is een hels karwei. Er zijn namelijk enkele dingen waar je op moet letten om alles goed te regelen. Wil jij weten wat deze zaken zijn? In deze blog vind je een handig overzicht hiervan, dus lees zeker verder.

Nieuw sanitair halen

Het eerste waar je op moet letten bij het herinrichten van je badkamer, is dat je nieuw sanitair moet halen. Nieuw sanitair zal namelijk je badkamer een nieuw leven inblazen. Daarbij is het slim om alle sanitair tegelijkertijd in te richten. Denk dan niet alleen aan opvallende sanitair stukken zoals een badkuip of een wastafelkraan inbouw, maar ook over de wat kleinere onderdelen zoals wc-papierhouders, handdoekenrekken en zelfs de douchekop. Hanteer hierbij een algemene stijl voor ieder product. Op deze manier zal je badkamer er netjes uitzien en een unieke persoonlijkheid hebben.

herinrichten van de badkamer hoe

Alles opmeten

Ten tweede is het zaak om goed op te letten tijdens het opmeten van je badkamer. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat je de juiste maat van elk sanitair koopt. Meet de grootte van je badkamer op en houd rekening met de vorm, ramen of deuren die van invloed kunnen zijn op de plaats waar spullen in kunnen, en leidingen of andere obstakels. Bedenk ook of je meer opbergruimte wilt, dus denk na over hoe een kast met planken of lades kan helpen bij het opbergen van bijvoorbeeld handdoeken of toiletspullen. Door alles op te meten, weet je zeker dat alles in elkaar zal passen.

Je budget bepalen

Verder dien je bij het herinrichten van je badkamer te letten op je budget. Of je de hele renovatie nu zelf doet of met de hulp van een aannemer; zorg ervoor dat je een duidelijk idee hebt van hoeveel geld je kunt uitgeven. Door dit te doen zorg je ervoor dat je niet over het budget heen gaat en dat je het meeste waar voor je geld krijgt. Zorg ervoor dat je niet alleen rekening houdt met de kosten van materialen, maar ook eventuele vergoedingen in verband met arbeid wanneer je zelf niet elk klusje doet.

De stijl van je badkamer

Tot slot is het handig om te letten op de beoogde stijl van de badkamer. Wat voor gevoel wil je dat je badkamer oproept? Geef je de voorkeur aan een moderne of klassieke stijl? Dit zal je helpen bij het nemen van beslissingen bij het kiezen van materialen en kleuren, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het hele proces van je badkamer herinrichten.