Wellicht heb je er nog nooit van gehoord: kurk in je interieur. Dit wil je gewoon in 2023! Benieuwd hoe je dit toepast? Dat zie en lees je in dit artikel!

Kurkwanden in huis

Je kent kurk waarschijnlijk nog wel van die prikborden. Die zijn niet alleen handig, ze passen ook nog eens helemaal bij de interieurtrends van dit moment. Kurk is namelijk een natuurlijk product met een bruine kleur en past daarom bij de trend om neutrale kleuren toe te passen in huis en natuurlijke materialen te gebruiken. Ze zijn dus weer helemaal terug van weggeweest. Wil jij het nou wat grootser aanpakken? Kies dan voor een kurkwand in plaats van een bord. Deze kun je verkrijgen bij Kurk24.

kurkwand kurk in je interieur
prikbord kurk

Perfect voor de werkkamer of speelkamer

Zo’n kurkwand ziet er enorm tof uit en is een echte eyecatcher. Daarnaast zijn ze natuurlijk enorm praktisch, want je kunt er vanalles aan ophangen, zonder dat je allerlei gaten in de muur hebt. Op de werkkamer bijvoorbeeld ideaal voor al jouw notities, maar ook in de speelkamer of kinderkamer ideaal. Kinderen veranderen nogal snel van mening. Vinden ze vandaag Paw Patrol nog leuk, morgen zitten ze in de LEGO fase. Met een kurkwand kun je telkens andere posters ophangen en heeft je kind telkens een ander thema op de slaapkamer. Ook kunnen ze mooie zelfgemaakte tekeningen of kleurplaten ophangen om hun kamer op te fleuren.

Ook goed voor de akoestiek in huis

Wil je een betere akoestiek in huis, dan is kurk ook zeker een goede oplossing. Een akoestische kurkplaat is namelijk ideaal voor het verbeteren van de akoestiek in huis. Ze werken daarnaast geluidsisolerend. Heb je een zoon die zijn drumskills op de slaapkamer verbeterd? Dan is een kurkwand de ideale manier om te voorkomen dat je buren beginnen te klagen!

Combineren

Zo’n kurkwand moet je wel goed laten blenden in je interieur. Dit kan enorm eenvoudig. Wanneer je op zoek gaat naar woonaccessoires, zul je zien – wanneer je er even goed op let – dat veel woonaccessoires kurk bevatten. Wanneer je deze woonaccessoires een plekje geeft in de ruimte met de kurkwand, komt het materiaal en kleur heel mooi terug. Denk bijvoorbeeld aan leuke glazen potjes met een kurk deksel of leuke kurk bordjes.

kurk potjes
kurk in je interieur

Kurk is enorm veelzijdig en enorm stijlvol. Wist je overigens dat kurk ook enorm goed isoleert?! Dat is dan weer goed voor die hoge energierekening!