Wil je een nieuwe keuken en wil je nu eens iets anders? Kies dan eens voor kleur! Oké, wit is prima en zwart ook, maar een beetje extra kleur kan wonderen doen voor je interieur. Je hoeft echt niet je hele keuken in een heftige kleur te laten maken, je kunt ook kiezen voor een gekleurde spatwand of een paar kastdeurtjes in een accentkleur. Hoe dan ook, kies voor kleur in de keuken! Veel mensen houden het, voor de zekerheid, toch maar bij wit of crème, maar waarom zou je? Er zijn zoveel mooie kleuren om uit te kiezen, er is er altijd wel één die perfect in jouw huis past!

Bepaal de juiste kleur

Er zijn heel veel kleuren om uit te kiezen en ook nog verschillende tinten van die kleuren. Denk aan roze, zachtroze en zalmroze, bijvoorbeeld. Of groen, bladgroen, olijfgroen en grasgroen. Dat kan het zelfs nóg moeilijker maken om te kiezen voor kleur. De keuze kan overweldigend zijn. Bij keuken kleuren kiezen moet je dan ook goed bepalen welke kleur écht goed bij jou en je interieur past. En van welke kleur je echt blij wordt. Heb je een open keuken, dan is het belangrijk dat je voor eenheid zorgt door een kleur te kiezen die past bij de rest van je interieur. Is je keuken afgezonderd van de woon-eetkamer? Dan kun je, als je dat wilt, helemaal los gaan!

kleur in de keuken blauw

De juiste kleur bepalen valt dus nog niet mee. Online vind je veel voorbeelden van gekleurde keukens, neem maar eens een kijkje op Pinterest. Maar het probleem kan zijn dat de kleuren op je scherm afwijken van de werkelijke kleur. Het is daarom belangrijk om in de showroom goed te kijken naar de kleursamples en een paar samples mee te nemen naar huis om te zien welke kleur het best tot zijn recht komt in jouw huis. Pas dan kun je echt zien wat het licht in jouw huis met de kleur doet.

kleur in de keuken kiezen

Waar gebruik je de kleur?

Ga je een nieuwe keuken kopen? Dan kun je ervoor kiezen om alle onderkastjes in een mooie kleur te doen en de bovenkastjes neutraal te houden. Je kunt er ook voor kiezen om alle kastjes een knalkleur te geven en de muren en vloer neutraal te houden. Als jij dat wilt kun je álles in een mooie kleur laten maken. Het is maar net wat bij jou past en hoeveel kleur jij kunt handelen.

kleur in de keuken

Lees ook eens;
Tips voor een keuken met vakantiegevoel
De uitstraling van je keuken veranderen met 4 kleine aanpassingen
Wat je moet weten voor je je keuken gaat verbouwen