Toe aan de volgende stap in je leven? De aankoop van een nieuwe woning kan daar onderdeel van zijn. Het betekent voor mensen met een koophuis, dat deze verkocht moet worden. Om het maximale uit de verkoop van je woning te halen, kan de hulp van de beste makelaar in Haarlem, Amsterdam of bijvoorbeeld Utrecht wenselijk zijn. Je wilt een zo hoog mogelijk bod op de woning ontvangen, om budget over te houden voor eventuele aanpassingen aan je nieuwe huis. Niets is fijner dan wat extra geld voor de styling van dit pand! Alternatief voor een woning verkopen met een makelaar, is de woning zelf online aanbieden. Dit brengt verschillende risico’s met zich mee, zeker wanneer je niet eerder een huis verkocht hebt. In dit artikel lees je er meer over! 

Hulp van een verkoopmakelaar bij het aanbieden van je huis 

Makelaars in Haarlem, Amsterdam of bijvoorbeeld Den Haag kunnen je op verschillende manieren helpen. Zo helpt deze je tot een verkoopstrategie voor de woning te komen; wat is een reële vraagprijs voor het pand? Een belangrijk voordeel van een lokale makelaar is het gegeven dat deze markt kent in jouw woonplaats. Het voorkomt dat de woning voor een te lage vraagprijs op de markt komt, of dat je de vraagprijs al snel moet verlagen door een gebrek aan interesse in de woning. Daarbij helpt een verkoopmakelaar je met diens kennis en ervaring bij de onderhandelingen over het pand. Niet alleen over het pand zelf, maar bijvoorbeeld ook over de elementen uit je inboedel die je graag bij je woning verkoopt. Denk aan de raamdecoratie, specifieke lampen, enzovoorts. 

hulp van een makelaar handig bij de aankoop van een huis

Zelf geen omkijken naar de bezichtigingen van je woning 

Potentiële kopers willen de woning eerst bekijken, alvorens zij een bod uitbrengen. Op de huidige woningmarkt zullen zich al snel meerdere geïnteresseerden melden. Het kan vervelend zijn voortdurend thuis te moeten blijven om deze bezichtigingen te begeleiden. Waarmee dien je rekening te houden? Wat kun je wel met kopers delen en wat houd je liever nog even voor je? Een makelaar neemt deze taak op zich; het bespaart je veel tijd en stress.

aankoopmakelaar

Administratieve rompslomp bij een woning verkopen 

Heb je een interessant bod op de woning ontvangen? Het betekent dat gestart wordt aan een volgende fase. Denk aan de fase waarin de administratieve rompslomp op orde moet worden gebracht, waar je de koopovereenkomst ondertekent, enzovoorts. Een verkoopmakelaar helpt je dit op de juiste wijze aan te pakken.