Nu wij een ander huis hebben gekocht, mochten we ineens aan de slag met het maken van hele leuke keuzes. Zo is de tegelvloer die er in zit, allesbehalve mijn smaak. Die gaat er dus heel snel uit, maar wat komt er voor terug? Kies je voor een mooie laminaat vloer, pvc laminaat, een gietvloer of toch tegels? Ik neem je mee in mijn besluit voor de nieuwe vloer.

Huidige status

Laat ik beginnen met het begin: er zit nu een tegelvloer in.  Deze is een beetje gelig. Laten we zeggen dat hij niet de laatste 5 jaar is gelegd en dus wel ietwat “ouderwets” is. Omdat we wel een beetje in gaan leveren qua oppervlakte van de benedenverdieping, wil ik hem wel zo groot mogelijk laten ogen. Dat effect kun je natuurlijk op meerdere manieren bereiken: zorgen voor extra lichtinval, grote accessoires gebruiken in plaats van vele kleine en ook met de juiste vloer kun je een ruimte optisch groter laten lijken. 

Laminaat vloer 

De meest voor de hand liggende optie om een ruimte groter te laten lijken, is het toepassen van laminaat. Het beste kun je hierbij het laminaat richting het licht leggen. Hierdoor lijkt je ruimte langer. Het voordeel van laminaat is dat je deze in heel veel verschillende kleuren kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een witte laminaatvloer (meteen een extra win-win want wit weerkaatst licht dus dan creëer je ook een groter ogende ruimte). Daarnaast zijn laminaatvloeren er in heel veel verschillende prijsklassen. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt.

nieuwe vloer kiezen
Laminaat vloer bij @mirene.home

Pvc laminaat

In ons huis nu hebben we zowel op de benedenverdieping, als op de bovenverdieping PVC laminaat liggen. Destijds (zo’n 8 jaar geleden) vertelde de verkoper dat dit echt “bullyproof” is. Of nouja, noem het eigenlijk maar gewoon “kimberleyproof” want onhandig is mijn tweede naam. De verkoper daagde ons uit en zei dat je er zelfs met een mes in kon snijden zonder dat de vloer zou slijten. Dat moet je niet tegen mij zeggen dus ik pakte een scherp steakmes en ging er op los. Tot onze verbazing was de vloer nog perfect. Ook nu, na 8 jaar onhandige Kimberley en 2 misschien nog wel ergere kindjes, ziet de vloer er nog steeds perfect uit. Ik kan dus uit persoonlijke ervaring een PVC vloer aanbevelen. 

visgraat pvc laminaat
PVC visgraat vloer bij @villadroomhuis

Gietvloer

Helemaal trendy natuurlijk: een gietvloer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze optie ook zeker heb overwogen. Ik hoorde alleen verschillende ervaringen. Zo vertelde iemand op Instagram dat er vele scheuren in komen. Nou weten jullie ook wel dat ik best van dat “ruwe” en industriële houdt dus opzich is dat geen probleem. Voor het schoonhouden is het alleen niet zo handig. In die scheuren en naden gaat natuurlijk ook allerlei vuil zitten. Daarnaast kwam bij mij de gedachte naar boven dat een gietvloer erg trendy is. Een trend kan ook ineens zomaar voorbij zijn. Toch ben ik wel een beetje verliefd op de vloer van Judith van Huizedop

gietvloer
Gietvloer bij @huizedop

Tegels

Iedereen in onze omgeving kiest voor tegelvloeren. Zelf vind ik het altijd een beetje kil en koud ogen, maar ik zie er ook de vele voordelen van. Een tegelvloer is natuurlijk super onderhoudsvrij en je kunt er vrijwel alles mee. Ook heb je een enorme keuze uit verschillende tegelsoorten, vormen en kleuren. Een goede optie dus voor veel mensen, maar helaas niet mijn persoonlijke voorkeur. 

De uiteindelijke beslissing

En dan ben je nu natuurlijk wel nieuwsgierig naar wat we uiteindelijk hebben gekozen? Misschien heeft hierbij toch onze persoonlijke ervaring gewonnen want we gaan voor een PVC vloer. We hebben gekozen voor de MFLOR Parva Plus Light Sycamore 40810 (dat is die PVC vloer hierboven) en we gaan deze in visgraat motief leggen. Ik ben er zo enthousiast over en kan haast niet wachten tot deze gelegd gaat worden. Ik houd jullie op de hoogte!