Voordat ik over enkele weken ga verhuizen, wil ik nog graag een blog schrijven over hoe onze woonkamer nu is ingericht. We gaan namelijk flink wat veranderen in het nieuwe huis. Hoewel mijn industriële meubels blijven, zal het geheel toch minder strak en industrieel worden. Je woonkamer inrichten in de stijl van Homefreak.nl? Dat doe je zo: 

Wat heb je nodig? 

  • Stellingkasten 
  • Hoekbank leer
  • Zwarte meubels 
  • Een eyecatcher aan de muur
  • Planten
woonkamer inrichten

Woonkamer inrichten

Zoals jullie weten, heb ik veel wanden in ons huis zwart geverfd. Nouja, eigenlijk is geen enkele wand helemaal zwart. In de woonkamer heb ik een groot zwart vlak gemaakt, in de slaapkamer een schuine lambrisering, in Jackie’s kamer een zwarte “druppelmuur” en bij Jake heb ik een zwart vlak gemaakt. Ik kies bewust voor delen omdat het anders te donker in huis wordt. Zeker in ons huis met kleine ramen. Wil je jouw woonkamer inrichten in de stijl van Homefreak dan moet je natuurlijk aan de slag gaan met zwarte verf. Een cirkel heb ik nog nooit geprobeerd, dus wellicht een tof idee om te maken! 

interieur

Stoere industriële meubels

Onze woonkamer is ingericht met stoere industriële meubels. Een grote leren hoekbank (om precies te zijn een chaise longue) en zwarte stellingkasten en andere meubels. De hoekbank kostte een rib uit mijn lijf, maar ik ben er nog elke dag super blij mee. Toen we net gingen samenwonen, kochten we twee bankstellen (praktisch voor als er visite komt). In de praktijk zit je vaker met z’n tweeën op de bank. Mijn tip is daarom ook: kies voor een comfortabele bank voor JEZELF! 

homefreak

Een eyecatcher aan de muur

Homefreak is ook wel degene “met die gorilla aan de muur”. Het is anders dan anders. Je vind hem tof of afgrijselijk. Wel past hij helemaal bij ons. Toen ik de kindjes vertelde dat we gingen verhuizen, was het eerste dat ze zeiden: “Maar de aap gaat wel mee toch?”. Die gaat dus ook gewoon weer terugkomen in ons nieuwe huis. Nu hoef jij niet ook meteen een gigantische gorilla aan de muur te plakken als je jouw woonkamer wilt inrichten in onze stijl. Kies voor een mooie eyecatcher die bij jullie past. Zorg er in ieder geval voor dat er 1 ding in de woonkamer is die meteen alle aandacht trekt! 

eyecatcher in huis

Planten en accessoires 

Maak het geheel vervolgens gezellig met planten en accessoires. De hoeveelheid en het type mag je helemaal zelf weten want dat verschilt ook bij mij. Soms zijn alle planten gesneuveld en vind ik het prima even zonder, maar soms mis ik ook de gezelligheid van planten in huis. Kaarsjes zijn sowieso een go want ik heb ‘s avonds nauwelijks lampen aan! 

Nog enkele tips: 

  • leg de nadruk op de hoogte
  • kies voor grote ruimtelijke meubels
  • Wissel zwart af met wit om de juiste balans te houden 
  • groepeer accessoires om het niet te rommelig te maken 
  • Blijf bij jezelf!