Natuurlijk schreef ik al eens eerder over onze energierekening van nog geen 70 euro per maand (inmiddels is dit zelfs 50 euro per maand). Hier krijg ik enorm veel reacties op, zeker gezien de energierekeningen torenhoog zijn juist op het moment. Natuurlijk moet je gewoon zuinig om gaan met je energieverbruik en moet je her en der investeren voor uiteindelijk een lagere energierekening, maar ik ben van mening dat het geheim vooral zit in het alternatief verwarmen van je woning. Zonnepanelen zijn natuurlijk een goede investering, maar wanneer het zal uiteindelijk niets veranderen aan je gaskosten wanneer je jouw woning blijft verwarmen met gas. In dit artikel licht ik daarom een andere manier van verwarmen toe; verwarmen met infrarood panelen.

Infrarood panelen

Infrarood panelen zie je op dit moment nog niet heel vaak, maar daar gaat in de nabije toekomst zeker verandering in komen. Infrarood verwarming is de nieuwe innovatieve oplossing om te verwarmen zonder gas. Steeds meer bedrijven stappen hierop over, maar ook voor jouw woning kan het zeer interessant zijn. Infrarood verwarmt de omgeving en niet de lucht. Hierdoor ben je efficiënter aan het verwarmen. Je kunt infrarood panelen aan het plafond of aan de wand installeren (handig om te weten: dit kun je zelf gemakkelijk doen). Het enige wat je nodig hebt ik stroom en een draadloze thermostaat. De infrarood panelen zijn verkrijgbaar in allerlei wattages en groottes, die je dus gemakkelijk kunt afstemmen op de ruimte die je wilt verwarmen. De panelen zijn ultradun en zien er ook nog eens stijlvol uit. Niet alleen zuiniger dus dan die ouderwetse verwarmingen, maar ze blenden ook nog eens veel beter in je interieur.

Infraroodverwarming infrarood panelen

Budgetproof

Natuurlijk bespaar je op je gaskosten en de energiekosten kun je bijvoorbeeld weer gemakkelijk compenseren met je zonnepanelen. Daarnaast is de investering van infrarood panelen ook nog niet eens zo enorm hoog. Bij de Infraroodverwarming Specialist kun je jouw woning bijvoorbeeld al voorzien van infrarood panelen voor nog geen 4200 euro (uiteraard afhankelijk van je woning). Je hoeft natuurlijk ook geen leidingen te plaatsen, waardoor het monteren ook een stuk goedkoper is dan het aanleggen van een gasverwarming. Ideaal dus als je bijvoorbeeld een tuinhuis hebt gebouwd die je wilt verwarmen of je op een andere nieuwe locatie ineens verwarming nodig hebt. Heb je een huurhuis excl. gas- en energiekosten en wil je ook besparen op die rekening? Dan zijn infraroodpanelen ook ideaal. je kunt ze namelijk gewoon meeverhuizen, mocht je jouw huurhuis gaan verlaten.

Ben jij geïnteresseerd geworden in het verwarmen met infrarood panelen? Verdiep je er dan

eens wat verder in, zou ik zeggen!