Inmiddels alweer een tijdje geleden (en ook alweer 2 eettafels geleden), deelde ik een blogartikel over het verven van je eettafel. Een hele goede oplossing voor mijn – inmiddels kale – eettafel die flink was versleten door het schrobben en poetsen. Kinderen eten nou eenmaal niet zo netjes. Mijn moeder zegt alleen altijd: voorkomen is beter dan genezen! Je kunt dus beter je mooie eettafel beschermen. Hoe je dit het beste doet? Ik deel het in dit artikel!

Tafel beschermen

Heb je eindelijk een mooie eettafel gevonden met een prachtig tafelblad, zou je hem moeten afdekken met een tafelkleed of tafelzeil. Niet nodig! Kies voor een doorzichtige tafelbeschermer. Je kunt een tafelbeschermer op maat eenvoudig online bestellen. Je kunt kiezen uit verschillende diktes (van 0,5 mm tot 2,2 mm). Daarnaast kun je ook nog eens kiezen tussen een glanzende variant of een matte variant. Weet je nou niet precies welke het beste bij jouw tafel past? Geen probleem, je kunt gewoon staaltjes bestellen welke je op je tafel kunt leggen om het verschil te zien. In principe is de mat variant het meest geschikt voor hoogglans gelakte, natuursteen en glazen tafels. Vlekken, krassen en andere beschadigingen krijgen geen kans meer. Wil je een meer flexibele variant? Kies dan voor doorzichtig tafelzeil.

tafel beschermen doorzichtige tafelbeschermer

Tafelzeil ovalen tafel

Een tijdje terug bekeek ik Kopen zonder Kijken. Ze kregen een nieuwe ovalen tafel. Kees Tol grapte dat hier geen tafelbeschermers voor waren. Dat is echter niet waar. Je kunt een tafelbeschermer precies in de vorm laten snijden als jij wilt. Voor een ovalen tafel, een ronde tafel en zelfs een pilvormige tafel (zoals ik heb). Ook handig voor extra lange tafels. Tip: wanneer je een tafelbeschermer hebt zonder overhang, ziet het er een stuk rustiger en moderner uit!

tafel beschermen

Onderhoud

In plaats van de tafel, maak je nu na elke maaltijd (of knutselperformance van je kinderen) even de tafelbeschermer schoon. Dit kan gewoon eenvoudig met een natte doek. Zorg ervoor dat je de beschermer goed laat drogen en rol hem vervolgens op. Je kunt hem vervolgens het beste opbergen in een donkere en stofvrije ruimte. Eenvoudig en makkelijk je tafel beschermen!