Als ik alleen zou wonen dan zou ik waarschijnlijk mijn fiets gewoon buiten laten staan. Helaas ben ik meestal niet zo zuinig op mijn spullen met als gevolg dat ik nogal snel iets moet vervangen. Gelukkig ben ik inmiddels alweer 8 jaar getrouwd met iemand die enorm zuinig op zijn spullen is en dan met name op zijn grote liefde: de fiets. Hij werkt bij Mantel (een grote fietsenwinkel), zijn hobby is mountainbiken of een rondje rijden met zijn racefiets. Je ziet het waarschijnlijk al aankomen: wij hebben onze fietsen op een goede plek staan. 

Fietsen stallen 

Hoewel je op Pinterest regelmatig van die schattige fietsenstallingen tegenkomt die je in je tuin kunt zetten, is dat eigenlijk echt een no go voor ons. Ten eerste omdat we gewoonweg te veel fietsen hebben (2 kinderfietsen, 2 racefietsen, een mountainbike, een gewone woon-werkverkeer fiets en een elektrische bakfiets). Dat past natuurlijk nooit in zo’n compacte berging. Daarnaast is het nooit goed voor een elektrische fiets om hem “buiten” of in de kou te zetten. Echter kunnen elektrische fietsen ook niet tegen de brandende zon. Dit gaat ten koste van de levensduur van je accu. Tevens is het natuurlijk het beste wanneer je fiets droog staat. 

Gelukkig hebben wij een grote schuur. Mocht jij nou ook een schuur hebben of willen bouwen, dan moet je echt de volgende tips even doornemen. 

Schuur inrichten 

Wanneer mensen een schuur bouwen, denken ze meestal alleen maar praktisch: lekker veel ruimte. Ze vergeten dan alleen vaak wat belangrijke zaken die in de basis al geregeld moeten zijn: 

Isoleer je schuur 

Veel spullen die je opslaat in de schuur mogen in een koude omgeving staan. Het belangrijkste voor gereedschap bijvoorbeeld is dat deze droog ligt. Wanneer je een elektrische fiets hebt, is het echter wel aan te raden dat je schuur geïsoleerd is. Een lagere temperatuur is namelijk niet goed voor de levensduur van de accu. Wanneer je de accu gaat opladen is zelfs een kamertemperatuur geadviseerd. Je kunt een accu daarom altijd het beste meenemen naar binnen wanneer je hem gaat opladen. Ook als je de accu niet oplaadt kun je hem bij hele lage temperaturen in de winter het beste meenemen naar binnen. 

schuur verbouwen

Stroomvoorziening 

Heb je een goed geïsoleerde schuur en is het buiten ook niet extreem koud, dan kun je de accu natuurlijk wel opladen in de schuur. Hier heb je natuurlijk wel een stroompunt voor nodig. Ga je jouw schuur verbouwen of bouwen? Zorg dan dat de stroompunten op een logische plek zitten en dat er voldoende punten zijn. 

Ruimtebesparend 

Een elektrische fiets is natuurlijk vrij zwaar. Andere fietsen in je huishouden daarentegen zijn een stuk lichter en kun je wellicht ophangen aan het plafond of tegen de muur. Hierdoor bespaar je ruimte!

Heb je nou helemaal een grote schuur, dan kun je er natuurlijk ook altijd nog een mancave in bouwen!