In ons nieuwe huis hebben we een enorm bijgebouw (110 m2). Hierin komen een speelkamer, een werkkamer, een wasruimte en natuurlijk een mancave. Maar wat maakt een mancave nou echt een mancave? Ik zocht het uit!

De ultieme mancave 

Een ultieme mancave, waarom heb je die eigenlijk nodig? Dat is eigenlijk heel simpel te beantwoorden. Vrouwen houden ervan om af te spreken in de stad en heerlijk een hapje te eten of een drankje te nuttigen. Mannen daarentegen vinden het ook al prima om onder het genot van een biertje een game te doen met een vriend bij iemand thuis. Al dat geld dat jij als vrouw uitgeeft tijdens al die etentjes mogen dus ook geïnvesteerd worden in een toffe plek in huis speciaal voor de man in huis. Deze mancave is natuurlijk niet alleen voor mannen, maak er gerust ook een Womencave van! 

Ruimte 

Een mancave moet natuurlijk in een stoere ruimte zijn. Zoals de naam het al zegt moet het echt een “cave” worden. Een kelder, schuur of zolder is daarom uitermate geschikt voor een mancave. Ideaal ook want mannen zeuren niet zo snel dat ze het koud hebben, dus isolatie is niet eens noodzakelijk. Een beetje “viezig” mag het ook wel zijn. Althans de look en feel dan. Natuurlijk willen we wel dat het hygiënisch blijft! 

Thema

Dé ultieme mancave heeft ook een thema. Ga je voor het thema sport? Zorg dan dat dit thema in je hele ruimte terug komt zodat het thema direct duidelijk wordt. Zet een pooltafel neer en ga een dartbord kopen (want een spelletje dart hoort er bij tijdens een vriendenavondje). Als decoratie gebruik je ook sportattributen. Denk bijvoorbeeld aan een nostalgische honkbal handschoen etcetera. Ga je liever voor een ander thema? Denk dan bijvoorbeeld eens aan muziek. Gitaren aan de wand, een platenspeler centraal en natuurlijk een wall of fame! 

Benodigdheden

Wanneer je het thema en decoratie alvast bedacht hebt, is het ook tijd om over praktische zaken na te denken. Een mancave heeft namelijk ook een aantal dingen echt nodig. Natuurlijk moet er een goede bank zijn, maar denk ook aan een barretje of in ieder geval een koelkast. Zeker als vrouw moet je hier aan denken. Voor je het weet ben jij verantwoordelijk om tijdens de mannenavondjes biertjes te komen brengen. 

Hopelijk waren deze tips nuttig voor je. Het allerbelangrijkste aan de mancave is natuurlijk dat het een comfortabele plek is om te ontspannen, hoe je hem ook inricht!