Stiekem sta je er eigenlijk nooit bij stil maar waarschijnlijk heb je gigantisch veel kasten in je interieur. Ik neem je mee door een lijstje met kasten die jij waarschijnlijk ook hebt, zonder dat je er erg in hebt en ik laat de mooiste kasten van Instagram zien.

Heel veel kasten

Zoals ik al zei: Je hebt waarschijnlijk veel meer kasten in huis dan je denkt. Handig natuurlijk want kasten zorgen voor een opgeruimd huis. Althans zo werkt het met dichte kasten. Tegenwoordig zijn open kasten ook helemaal trendy. Die bieden juist weer plaats om mooie woonaccessoires en souvenirs uit te stallen. Klaar voor het rijtje kasten die jij ook in huis hebt?

De open stellingkast

Ik schreef er al eerder een blog over: de open stellingkast. Wij hebben ze inmiddels al ruim een jaar en ik zou echt niet meer zonder ze kunnen. Hoewel ze echte stofvangers zijn (ik geef het maar gewoon eerlijk toe) kan ik er echt van genieten om de stellingkast telkens weer opnieuw in te richten. Het is ook meteen een goede reden om telkens nieuwe woonaccessoires te kopen want voordat Jim kan zeggen: “Waar ga je dat nu weer laten?”, heb ik het al in de stellingkast tentoongesteld!

stellingkast

Keukenkastjes

Laten we deze ook niet vergeten: de keukenkastjes. Je hebt er waarschijnlijk genoeg van. Bijna iedereen heeft ook wel een lade of kastje in de keuken waar allerlei rommeltjes liggen. Ikzelf heb er zeker 1. Niemand, maar dan ook echt niemand mag deze la open maken. Ik gooi er letterlijk alles in waar ik eigenlijk geen goede plek voor kan vinden. Zelf hebben wij trouwens geen bovenkastjes in de keuken. We zouden hier wel super veel extra opbergruimte mee kunnen krijgen maar ik kan er gewoonweg niet bij dus wij houden het bij onderkastjes.

De vitrinekast

Ik heb er sinds kort ook een: de vitrinekast! Vroeger al een succes in je interieur en ook tegenwoordig mag hij weer gezien worden. Het handige van een vitrinekast is dat je net als bij een stellingkast allerlei mooie spulletjes kunt tentoonstellen maar doordat hij afgesloten is met glas kan er minder stof bijkomen! Je kunt met een vitrinekast ook allerlei kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld de deurtjes open laten staan voor een speels effect!

kasten

De grote dichte opbergkast

Natuurlijk is het doel van een kast dingen opbergen. Een grote dichte opbergkast is daarom nooit weg in je interieur! Gezelschapsspelletjes, administratie, laptops en andere rommeltjes ruim je op in deze handige kast. Komt er visite? Deurtjes hermetisch afsluiten en je huis ziet er zo opgeruimd uit als de showroom van een meubelwinkel.

keukenkastjes

De schoenenkast

Deze kast kan niet groot genoeg zijn voor de meeste dames onder ons: de schoenenkast. Altijd handig om je meest gebruikte schoenen binnen handbereik te hebben. Uiteraard kun je niet al je schoenen kwijt in een kast in de hal, dus kies alleen degene die altijd rondslingeren in je huis. Ikzelf heb een hele handige schoenenkast in de hal. Hij heeft maar liefst 12 vakken (waarvan 1 voor onze zoon Jake, 1 voor onze dochter Jackie en vooruit Jim kreeg er ook nog 3, de overige 7 zijn door mij geclaimd). In elk vak passen ongeveer 2 tot 3 paar schoenen. Super handig dus!

schoenenkast

Kledingkast

En dan houden we natuurlijk ook nog de kledingkast over. Wij begonnen met een kleine kast op onze slaapkamer van onze zweedse vriend maar die was echt veel te klein en ook helemaal niet praktisch. De kast had namelijk een schuifdeur dus Jim en ik konden s’ochtends tijdens de ochtendspits thuis nooit tegelijkertijd kleding uit onze kast pakken. Inmiddels heeft Jim een inbouwkast gemaakt van ruim 3 meter hoog dus ruimte genoeg. Ik heb er zelfs kleren voor moeten bijkopen! Ik vind dat een kledingkast op je slaapkamer best wel een flinke investering mag zijn. Ondanks dat vrij weinig mensen hem zien is hij wel prominent aanwezig in de slaapkamer dus kies voor een grote en mooie kast!

kledingkast

Fotocredits: In bovenstaande foto’s zie je prachtige kasten van de volgende Instagrammers: @lille.hus @manieke @yvonne_kwakkel @madeleineshouse72 @tanjavanhoogdalem