Je huis verkopen doe je niet zomaar even. Er komen aardig wat taken en vaardigheden bij kijken. Als je nooit eerder een huis hebt verkocht, dan is het lastig om dit zelfs te doen, al dan niet onmogelijk.

Om je huis snel en goed te kunnen verkopen kun je een makelaardij, zoals Anne fem inschakelen voor hulp. Zij kunnen jou helpen jouw huis zo snel mogelijk te verkopen en met zo veel mogelijk winst. Een huis verkopen amersfoort, een huis kopen of verhuren doe je dus het beste met een makelaar. In deze tekst zetten wij op een rijtje wat een makelaar nou eigenlijk voor je doet als jij je huis wilt gaan verkopen.

Zorgen voor promotie van je huis

Eén van de eerste dingen die geregeld moeten worden als jij je huis wilt gaan verkopen, is het zorgen voor promotie. Met promotie trek jij de aandacht naar jouw huis en kunnen mensen jouw huis gaan bezichtigen. Hoe meer bezichtigingen jullie kunnen regelen, hoe groter de kans dat je huis snel wordt verkocht. Een makelaar kan hierbij helpen. Het maken van goede foto’s is de eerste stap die gezet moet worden. Deze foto’s moeten online komen te staan op websites en kunnen worden verspreid op sociale media voor extra aandacht. De bezichtigingen worden ook geregeld door de makelaar en de huidige eigenaren zijn hier niet bij aanwezig. 

Het regelen en organiseren van bezichtigingen

Bij bezichtigingen zijn de huidige eigenaren van een huis niet aanwezig. Een makelaar regelt deze bezoeken aan het huis. Mensen die erover nadenken om het huis te kopen willen deze natuurlijk van tevoren bekijken om te zien of het wat voor hen is. Een makelaar ontvangt deze mensen in het huis. Verder is het de taak van een makelaar om deze mensen te informeren over het huis en hen rond te leiden door het huis. Hoe beter jouw promotie van het huis is, hoe groter de kans dat mensen het huis willen bezichtigen.

je huis verkopen met een makelaar

Het taxeren van een huis

Voordat jij je huis op de markt zet moet er worden vastgesteld hoeveel deze waard is. Hierbij wordt ook een makelaar ingeschakeld. Een makelaar kan namelijk je huis taxeren. Bij de taxatie zijn namelijk super veel factoren aanwezig die de waarde kunnen laten stijgen of juist kunnen laten dalen. Hiervoor heb je iemand nodig die hier verstand van heeft en die dit al eerder heeft gedaan. Een makelaar geeft advies over een goede verkoopprijs en stelt een goede verkoopprijs vast. Nadat de makelaar heeft vastgesteld hoeveel geld jouw huis waard is, kunnen jullie deze in de verkoop zetten. Hier helpt een makelaar natuurlijk ook bij. 

Onderhandelen met kopers

Wanneer potentiële kopers erover nadenken het huis over te nemen van jou, moet er onderhandeld worden. In sommige gevallen zijn er ook meerdere mensen die het huis willen hebben waarbij het onderhandelen extra belangrijk wordt. Het huis kan dan ineens meer geld opleveren dan van tevoren werd verwacht. Deze onderhandelingen vinden plaats tussen jouw makelaar en de potentiële kopers van het huis.