Je wilt de ruimte in je huis zo optimaal mogelijk gebruiken. Dit betekent letterlijk elke ruimte in huis . Van de kelder tot aan de zolder. Toch zijn er veel mensen die de zolder niet optimaal gebruiken. Veel zolders hebben geen daglicht of beschikken over een verouderd model dakraam. Is het tijd voor een nieuw kozijn? Moeten er reparaties uitgevoerd worden aan het dakraam of wil je jouw zolder beter isoleren? Een dakraam vervangen kan al een flinke verbetering opleveren aan de leefbaarheid van je zolderverdieping. Een mini-zolderverbouwing!

Zolderverbouwing door het vervangen van je dakraam

Het vervangen van een dakraam biedt vele mogelijkheden. Zeker wanneer je kiest voor een nieuwer model. Een modern dakraam kan namelijk tot wel 18% meer daglicht bieden. Dit doordat veel moderne dakramen een groter glasoppervlak hebben ten opzichte van oudere modellen. Meer daglicht zorgt er voor dat de zolder optisch ruimer lijkt. Daarnaast bieden moderne dakramen meer mogelijkheden en opties. Heb jij nog een dakraam dat alleen open en dicht kan met één bedieningsmethode en scharnierpunt? Dan kan een modern dakraam met ventilatierooster van toegevoegde waarde zijn. De keuze is enorm.

De tuimelas is bij veel nieuwere modellen ook een stuk hoger. Hierdoor verbetert de loopruimte. Daarnaast is het daardoor mogelijk een insectenhor te plaatsen in de dagkant. Ook dat zijn voordelen om je dakraam eens te laten vervangen.

dakraam vervangen zolderverbouwing

Type dakraam

Natuurlijk kun je jouw dakraam laten vervangen door een vergelijkbare versie, maar je kunt ook overwegen om een ander soort dakraam te laten plaatsen. Kies voor een dakraam dat past bij jouw behoeften en de stijl van je huis. Kies je voor een tuimelraam, een uitzetraam of een vast raam? Ook kun je verschillende materialen van het raamkozijn overwegen. Hout, metaal of kunststof?

Isolatie

Zelfs als je dakraam nog geen 10 jaar oud is, kan het zijn dat een nieuwer model VELUX of Roto dakraam tot wel 75% beter isoleert. Dat is dus zeker de moeite waard om je dakraam te vervangen. Een Roto dakraam vervangen laat je door een specialist doen en zal daardoor binnen enkele uren gerealiseerd kunnen worden. Zo heb jij er zelf geen rompslomp van en weet je zeker dat je dakraam correct wordt geïnstalleerd en dat er geen problemen met lekkage of isolatie ontstaan.

Veiligheid

Je kunt een nieuwer model Roto dakraam laten leveren met PKVW anti-inbraak. Dat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hierdoor is je dakraam beter beveiligd tegen inbraak.  Het kost een inbreker meer tijd om jouw woning binnen te komen. Wel zo veilig en geruststellend!

Zo zie je dat deze mini zolderverbouwing niet zo ingrijpend is, maar wel vele voordelen biedt.