We kunnen echt niet meer zonder Internet. Overal waar je bent, ben je bereikbaar en kun je opzoeken wat je maar wilt. Waar de laatste jaren WiFi op openbare plekken flink is verbeterd, is het het afgelopen jaar ook belangrijker geworden om het Internet in je woning te optimaliseren. Waar je allemaal Internet voor nodig hebt in je woning? Ik deel het in deze blog!

Internet thuis

Internet thuis is de laatste jaren enorm belangrijk geworden. Ga maar eens na waar je eigenlijk allemaal Internet voor gebruikt. Natuurlijk voor de Wifi van je mobiele telefoons, het gebruiken van Internet op je laptop of PC, maar je gebruikt ook Internet wanneer je jouw smart televisie aan zet. Vervolgens bingewatch je een serie op Netflix. Hier heb je wederom Internet voor nodig. En wat dacht je van al die apparaten om van jouw woning een smart home te maken? Lampen zet je aan via een app op je telefoon, je bekijkt wie er voor je voordeur staat met je smart deurbel en ga zo maar door. Goed Internet thuis is dus een belangrijk onderdeel in je woning.

Internet in je woning

Thuiswerken

Ook heeft thuiswerken helemaal zijn intrede gemaakt in Nederland. Werkgevers die nog niet overstag waren, overwegen nu toch om van thuiswerken ‘het nieuwe normaal’ te maken. Voor thuiswerken heb je natuurlijk ook een goede internetverbinding nodig. Je wilt immers niet die persoon zijn die tijdens de online vergadering telkens wegvalt of het simpelweg gewoon niet verstaat omdat je beeld hapert. Heb je mijn andere tips voor de perfecte werkkamer ook al gezien? Daarin vertel ik welke 15 items niet mogen missen in je werkkamer.

Perfect Internet

De eerste internetverbindingen voor thuis liepen via de telefoonlijn, een inbelverbinding. Dat geluid herkent iedereen die in de 90’s opgegroeid is. Ik vond het altijd een fantastisch geluid en krijg er ook echt een nostalgisch gevoel bij. Dat geluid was ook eigenlijk het enige leuke, want de verbinding was alles behalve goed en je moest er ook nog eens voor op een bepaalde plek zitten, want het ging via kabels. Gelukkig is dat tegenwoordig wel gemakkelijker met al die andere soorten verbindingen. Glasvezel is op dit moment helemaal trending. Met een glasvezel verbinding download je enorm snel en kijk je daarnaast met meerdere apparaten tegelijkertijd interactieve tv zonder kwaliteitsverlies. Nog niet op elk adres is glasvezel beschikbaar, maar dit wordt wel uitgebreid. Of jouw adres al klaar is voor een glasvezel verbinding, kun je heel eenvoudig online checken.

Internetsnelheid

Zoals gezegd is een snelle internetverbinding tegenwoordig echt noodzakelijk in je woning, maar hoe snel moet deze eigenlijk zijn? Dat hangt natuurlijk af van verschillende dingen. Er zijn wat vragenlijsten online te vinden, waardoor je snel ziet welke snelheid voor jou het beste is. Ben je benieuwd hoe snel jouw verbinding nu eigenlijk is? Daarvoor kun je een speedtest doen. Zo zie je binnen een minuut hoe hoog je Mbits is. Het geeft de maximale snelheid aan voor het downloaden en uploaden van bestanden.

Ben je tevreden over jouw Internet thuis op dit moment?