Waar je op kantoor toegang had tot vrijwel alle kantoorartikelen, moet je het thuis doen met wat je al had. Tijd om dus je collectie kantoorartikelen uit te breiden. Niet alleen omdat het handig is, maar natuurlijk ook omdat het helemaal hoort bij de aankleding van je thuiswerkplek.

Kantoorartikelen

Er zijn zo enorm veel kantoorartikelen verkrijgbaar. Sommige gadgets zijn leuk, maar niet echt van toepassing voor jouw werkzaamheden. Laat je daarom niet verleiden allerlei onzin artikelen aan te schaffen. Een rekenmachine is bijvoorbeeld echt overbodig. Je hebt altijd je telefoon of pc bij de hand, dus kun je daar je calculator op gebruiken. Hieronder deel ik een lijst van 15 kantoorartikelen die je echt nodig hebt;

 1. Nietmachine
 2. Plakband (met houder)
 3. Perforator
 4. Paperclips
 5. Punaises
 6. Planners
 7. Kopieerpapier
 8. Post-its
 9. Goede pennen
 10. Pennenbakjes
 11. Markeerstiften
 12. Postbakjes
 13. Ordners
 14. Muismat
 15. Invulbladen voor to-do lijstjes

Investering

Natuurlijk moet je ook investeren in grotere items. Zo is een goede printer echt noodzakelijk. Ook een kwalitatieve webcam (mocht deze nog niet ingebouwd zijn in je laptop) is een must voor al die online meetings tegenwoordig. Een kunststof mat voor onder je bureaustoel is ook aan te bevelen. Zo weet je zeker dat jouw vloer niet beschadigd.

Natuurlijk moet de basis ook goed zijn: verlichting, een goede en comfortabele stoel, een goed bureau (eventueel in hoogte verstelbaar) en een laptop of pc waar je alle werkzaamheden mee uit kunt voeren. Ook een goede internetaansluiting is belangrijk! Allemaal zaken waar een investering onvermijdelijk is.

Wie betaalt dat?

Je hebt je waarschijnlijk ook al afgevraagd wie dat nou allemaal moet gaan betalen. Je werkt immers voor je werkgever dus zou hij moeten betalen. Aan de andere kant zijn al die materialen en benodigdheden voor jezelf en staan ze in je privé omgeving. Op de website van FNV kun je precies terugvinden wat je kan verhalen op je werkgever en aan welke verplichtingen hij of zij moet voldoen om voor jou een goede werkplek thuis te creëren.