We gaan alweer de laatste maanden van het jaar in en dat betekent dat we overladen worden met toffe interieurtrends voor het nieuwe jaar.  Benieuwd wat de interieurtrends voor 2022 gaan worden? Lees dan snel verder! 

Interieurtrends 2022

Waar we in 2021 massaal de naturel interieurs voorbij zagen komen, zien we komend jaar toch een ander beeld. Je kunt dus lekker gaan woonshoppen voor het nieuwe jaar. Mijn favoriet en echt een aanrader is Villa ArenA. Daar vind je 50 woonwinkels bij elkaar in een overdekt winkelcentrum en is daarmee de grootste van Nederland. Maar ik zal eerst eens die nieuwe trends delen voordat je los kunt gaan.

Voorgaande interieurtrends

Voordat ik de nieuwste interieurtrends met je ga delen, even een kort overzicht met de trends van vorig jaar; 

  • We ontdekten een nieuwe interieurstijl: Japandi
  • We gingen massaal zwart toevoegen aan ons interieur: van stalen deuren tot aan zwarte douchekranen
  • Neutrale kleuren waren enorm populair. Wie wist dat er zoveel beige tinten waren?!
  • De lattenwand werd bizar populair
  • Vrijwel iedereen had droogbloemen in huis
  • We creëerden massaal een mooie thuiswerkplek

Kleur van het jaar 

Natuurlijk hebben we al kennis mogen maken met de kleur van het jaar. Zowel Histor als Flexa hebben een prachtige kleur uitgekozen. Bij Flexa is de kleur van het jaar: Bright Skies. Een mooie, zachte blauwe kleur. Bij Histor is dat de kleur Olive geworden.  Het is een zachte grijsgroene kleur die perfect past bij de interieurtrends voor 2022. Hoewel de kleuren beide verschillend zijn, stralen ze beide enorm veel rust en frisheid uit.

interieurtrends 2022

Rust 

Zoals gezegd stralen de kleuren van het jaar vooral rust uit. Hoewel ze dus wel kleurrijker zijn dan de beigetinten die we afgelopen jaar vooral zagen, blijft ons interieur ingetogen en rustig. We zoeken vooral positiviteit en een plek om helemaal tot rust te komen. Dat kunnen we wel gebruiken na afgelopen jaren met grote veranderingen en maatregelingen. Less is daarom ook echt more in 2022. We gaan massaal ontspullen en kiezen juist voor eenvoudige vormen en materialen.

trends interieur 2022

Rond en zacht

Over die eenvoudige vormen en materialen gesproken. We kiezen voor rond en zacht. Een rechthoekige tafel zien we dus niet zo snel meer terug in 2022. Het hoeft geen perfecte cirkel te zijn, maar onze meubels krijgen wel bepaalde rondingen. Ovaal of een andere organische vorm. Ook

interieurtrends voor 2022

Messing en hout

Qua materialen zien we een opvallende nieuwkomer. Zowel in de keuken als in de badkamer maakt messing zijn intrede. Deze koperkleur is perfect te combineren met de zachte trendkleuren. Ook in accessoires zal de messingtrend te zien zijn. Verder halen we meer natuur naar binnen door meer hout toe te voegen. Hierdoor krijgt je interieur een warme sfeer. Bekijk hier meer houten woonaccessoires.

De thuiswerkplek krijgt ook in 2022 extra aandacht.  Inspiratie opdoen? Check dan mijn blogberichten over thuiswerken. En heb je ook al de badkamertrends van 2022 gezien?

Fotocredits: Flexa