Iedereen zit tegenwoordig enorm veel uren achter zijn of haar telefoonschermpje. Ook ik maak me er schuldig aan. Ik gebruik hem ook veel voor mijn grootste hobby: interieur. Ik dacht dat het daarom wellicht leuk was om eens te laten zien welke apps handig zijn om het interieur inrichten gemakkelijker te maken!

Interieur inrichten

Natuurlijk heb je zelf al wel wat ideeën voor je interieur, maar of dat nou zo goed uitpakt in je eigen huis?! Gelukkig zijn er genoeg apps beschikbaar die dit een beetje gemakkelijker maken. Dit voorkomt dat je alles weer opnieuw kunt bedenken en doen. Ik deel 4 handige interieur apps met je:

IKEA Place

Deze app is heel handig als je veel producten koopt bij onze zweedse woonwinkel. Je kunt met deze app namelijk eenvoudig producten visualiseren in jouw eigen interieur. Hij is heel eenvoudig in gebruik en je kunt meubels ook nog draaien om te kijken hoe het staat. Enige nadeel is dat de verhoudingen en afmetingen soms niet helemaal kloppen. Ga er dus niet 100% van uit dat het uitpakt zoals in de app wordt aangegeven maar het is sowieso leuk om eens mee te spelen en om eens te zien hoe bijvoorbeeld “een stoel zou staan in die ene hoek”.

interieur inrichten app

Flexa Visualizer

Wil je juist weten hoe kleuren op je muur uitvallen? Dan moet je de Flexa Visualizer gebruiken! Ik heb hem zelf al meerdere malen gebruikt om bijvoorbeeld te zien of een zwarte muur niet te donker zou ogen in ons huis. Je kunt kiezen uit heeeeeeeel veel kleuren dus probeer er eens wat mee in je eigen interieur. Het scheelt in ieder geval een hele hoop opnieuw schilderen. Hebben jullie trouwens mijn blog met schildertips ook al gelezen?

flexa visualizer

Magicplan

Deze app is iets ingewikkelder dan de anderen die ik benoem maar zeker de moeite waard om eens te proberen. Met Magicplan kun je zelf plattegronden maken van je huis. Zo kun je kijken hoe meubels bijvoorbeeld zouden uitpakken in jullie ruimte. Een handige app als je gaat verbouwen. Op het eerste zicht lijkt de app wat ingewikkeld maar als je hem eenmaal onder de knie hebt kun je er uren zoet mee zijn! Voor 3d afbeeldingen moet je extra opties kopen maar in principe is het resultaat ook al de moeite in de basisversie die gratis is!

magic plan

Pinterest

Oke, nu heb ik een app benoemd voor het maken van plattegronden, het visualiseren van meubels en muurkleuren, dan moet ik uiteraard ook nog een app noemen om inspiratie op te doen. Zeker bij mijn top 5 apps op mijn telefoon staat Pinterest. Wie kent het niet?! Heerlijk inspiratie op doen en afbeeldingen opslaan op borden. Zo heb je je eigen digitale moodboards (scheelt weer knippen en plakken in magazines). Ook hier kun je je uren mee vermaken!

pinterest

Vergeet natuurlijk ook Instagram niet! Dat is echt mijn nummer 1 app om inspiratie op te doen. Sommige accounts die ik volg, hebben reële plannen die ook in mijn huis kunnen worden toegepast, andere hebben een hele andere smaak maar desalniettemin nog steeds hele toffe inspiratie en natuurlijk volg ik ook een aantal accounts die meer voor mijn dromen zijn hihi.

Bij deze wil ik jullie wel waarschuwen voor nieuwe verslavingen en een verhoogd telefoongebruik. Maja het hoort een beetje bij deze tijd denk ik. Zorg ook dat je telefoon meteen interieurproof is zodat deze lekker blend als je hem weer eens laat slingeren in huis. Telefoonhoesjes genoeg!