We hebben er allemaal één en kijken er meerdere avonden per week tegenaan. Ik heb het natuurlijk over een tv-meubel. Een meubel in huis, dat naast mooi en decoratief natuurlijk ook nog eens functioneel en praktisch moet zijn. Gelukkig is de keuze enorm groot op het moment,  dus er is altijd wel een mooi meubel dat past in jouw interieur. Weet je nog niet helemaal wat je wilt? Doe dan inspiratie op in dit artikel.

TV-meubel

Het lijkt zo eenvoudig, maar toch is het vrij lastig om een tv-meubel te kiezen dat helemaal bij het interieur en jullie wensen past. Zoals gezegd moet je kijken naar het uiterlijk van het meubel. Deze moet als het ware blenden in je interieur. Daarnaast moet het ook praktisch zijn. Bedenk daarom goed van te voren, wat je precies kwijt wilt in het meubel. Waarschijnlijk heb je een ontvanger van je tv provider, maar wellicht heb je ook nog blu-rays of een spelcomputer die je er in kwijt wilt. De inhoud is daarom ook van belang.

tv-meubel kiezen

Dé trend van dit moment

Natuurlijk heb je allerlei interieurtrends die telkens veranderen. Zo verandert er ook het één en ander op het gebied van tv-meubels. Zo is op dit moment een zwevend tv-meubel enorm populair. Niet zo vreemd natuurlijk. Door geen poten te gebruiken of een massief tv-meubel plaatsen op de grond, houd je de ruimte open en luchtig. Hierdoor ziet de ruimte er niet alleen een stuk opgeruimder uit, maar oogt deze ook nog eens groter. Praktisch is hij ook nog eens, want je kunt eenvoudig onder het meubel stofzuigen of dweilen. Je bevestigt het meubel eenvoudig aan de muur.

zwevend tv-meubel

Dé trendkleur

Niet alleen kwa vorm, maar ook kwa kleuren zijn er trends te spotten op het gebied van tv-meubels. Zo is een zwarte tv-meubel niet alleen tijdloos, maar ook nog eens erg trendy op het moment. Het voordeel van een zwart meubel is dat het in vrijwel elk interieur past. Of je nou een industriële interieurstijl hebt of een modern. Ook zijn houtkleurige tv-meubels enorm trendy. Helemaal passend bij de scandinavische interieurstijl of de trendy Japandi stijl.

tv-meubel kiezen

Natuurlijk is een tv-meubel essentieel bij het stylen van je tv-hoek, maar vergeet ook de overige styling niet. Kies je bijvoorbeeld voor een mooie tv die lijkt op een fotolijst aan de muur of zet je een paar mooie woonaccessoires op je tv-meubel? Ook dit hoekje is heel stijlvol in te richten!