Goede slaapkamerverlichting is onmisbaar. Zowel voor de sfeer als de praktische kant. Met een eenvoudige plafondlamp en een nachtlampje ben je al goed op weg. Maar er zijn ook originele manieren om de slaapkamer te verlichten. Hieronder zie je 5 toffe voorbeelden van verrassende lampen. Welk type lamp ga jij toevoegen aan je eigen slaapkamer?

1. Hanglamp als nachtlampje

In de meeste gevallen is een nachtlamp een simpele tafellamp die je op het nachtkastje zet. Functioneel en soms zelfs heel stijlvol, maar niet zo bijzonder. Geef er eens een originele draai aan met hanglampen! Hang een of meerdere hanglampjes naast je bed voor een speels effect. Zorg ervoor dat je de verlichting kunt dimmen en kies een warme kleurtemperatuur voor extra sfeer. Op de bovenstaande afbeelding zie je hoe gezellig het resultaat is.

originele verlichting in de slaapkamer

2. Hanglamp met gedrapeerde snoeren

Een hanglamp is ook een mooi alternatief voor een standaard plafondlamp. Hanglampen zijn verkrijgbaar in eindeloos veel stijlen, kleuren en materialen. Je kunt het dus perfect aanpassen op de interieurstijl van jouw slaapkamer. Hou je wel van een stoere en nonchalante look? Kijk dan eens naar een hanglamp met lange, zwarte snoeren. Deze kun je op een speelse manier aan het plafond bevestigen en draperen.

hanglampen slaapkamer

3. Vloerlamp in de slaapkamer

Een staande lamp wordt veel gebruikt in de woonkamer, maar ontbreekt meestal nog in de slaapkamer. Als je er voldoende ruimte voor hebt, is het een hele sfeervolle toevoeging! Slimme tip: koop een lamp die je met een afstandsbediening of een app kunt bedienen. Dan kun je de vloerlamp gemakkelijk uitschakelen zonder dat je het bed uit hoeft te stappen.

verlichting in de slaapkamer

4. Speelse wandlamp naast bed

Ook een wandlamp is een origineel alternatief voor een standaard nachtlampje. Verstelbare wandlampen zijn ideaal om te gebruiken als leeslampjes. Bovendien zijn dit soort lampen fijn als je ‘s ochtends rustig wakker wilt worden met niet al te fel licht. Richt de lamp op het plafond of de muur om het licht te verzachten. Dit is op de vroege ochtend een stuk aangenamer dan het grote licht van de plafondlamp.

originele verlichting

5. LED strip achter het hoofdbord

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Je mag hier gerust nog meer aandacht naartoe trekken door middel van verlichting. Bevestig bijvoorbeeld een LED strip achter het hoofdbord voor een uniek effect. Er zijn LED strips verkrijgbaar in diverse kleuren. Een warme lichtkleur past het beste bij een sfeervolle ruimte zoals de slaapkamer.

verlichting slaapkamer