Wil je op een verrassende manier uit de hoek komen met jouw kerstcadeaus dit jaar? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een zelfgemaakt kerstcadeau, ofwel een DIY kerstcadeau. Een DIY kerstcadeau heeft diverse voordelen te bieden. Niet alleen is dit een originele manier om een uniek cadeau te maken en weg te geven. Maar fijn is ook dat het zelf maken van cadeaus vaak voordeliger is dan deze cadeaus in de winkel kopen. Hieronder hebben we een aantal mooie ideeën voor je verzameld voor een gaaf DIY kerstcadeau.

Een mooie ring met een parel

Moet je op je budget letten en wil je iemand in je directe omgeving, zoals je vrouw of dochter, toch een leuk DIY kerstcadeautje geven? Dan is een zelfgemaakte parelring een superidee. Je hebt hiervoor een stevige ijzerdraad of koperdraad nodig, die je om je vinger windt. Eventueel kun je hiervoor een tang gebruiken of een ronde buis om de draad mooie rond te maken. Vervolgens plak je er met een goede lijm een of twee parels op. Zo maak je zelf je eigen voordelige ring!

Een heerlijke geurende parfum

Wil je een kerstcadeau aan een geliefde geven die een geheel eigen vibe heeft? Dan is het leuk om een eigen, uniek ruikende parfum te maken. Met name dames kun je met dit originele cadeau. Qua ingrediënten is het heel simpel om een geurtje te creëren die bij vrijwel iedereen in de smaak (of beter gezegd: de reuk) valt. Wat heb je nodig? Mix 100 ml rozenwater met 10 ml lavendel, 10 ml limoen en stop deze mix in een glazen sprayflesje. Goed schudden en… Klaar is dat heerlijke geurtje! 

Een mok met een persoonlijke boodschap of tekening

Een prima ene origineel DIY kerstcadeaus is een zelfgemaakte en gepersonaliseerde mok, die je met watervaste stiften kunt voorzien van een leuke spreuk, een kersttekst of een fraaie zelfbedachte tekening. Ook de naam van degene die je de mok geeft, is leuk om op de mok te zetten. Naast een witte mok is het enige wat je hiervoor nodig hebt een setje watervaste stiften. Vul de mok op met een zakje lekkere chocolaatjes of snoepjes! 

Een originele kaars in een kopje of een kom

Bij een rommelmarkt of kringloopwinkel kun je veel leuke spulletjes vinden, waar je een gaaf kerstcadeau van kunt maken. Koop een paar kaarsen en een leuke mok of kom. Vervolgens laat je het kaarsvet smelten in de kop of kom en laat deze, uiteraard voorzien van een goede lont, afkoelen. In een handomdraai heb je een meer dan originele kaars gemaakt om tijdens kerst weg te geven! 

Een verrassend leuke zeepdispenser voor mannen of jongens

Een perfect en gaaf cadeau voor mannen is een oude whiskyfles van Jack Daniels gebruiken om een originele zeepdispenser te maken. Draai de dop van de fles en zet er een drukknop van een zeepflesje op, uiteraard inclusief pomp. Belangrijk is dat de dop er goed oppast. Binnen een minuut heb je een supergave zeepfles gemaakt!

Wat vind jij van deze leuke DIY kerstcadeaus?