Je wilt je natuurlijk zo veilig mogelijk voelen in je eigen huis. Het beveiligen van je huis tegen inbraak is daarom van groot belang voor de veiligheid van jou en je eigendommen. Jouw huis beveiligen tegen inbraak? Met deze 10 simpele tips gaat het zeker lukken je huis beter te beschermen!

Huis beveiligen tegen inbraak

Natuurlijk zijn er tal van dingen die je huis beveiligen tegen inbraak. De ene is een kleine aanpassing, de andere wellicht wat ingrijpender. Welke manieren van beveiliging het beste bij jou en je huis passen, bepaal je zelf. Waar voel jij je prettig bij? Welke delen wil je extra goed beveiligen? Waar zie je risico’s? Heb je zelf eigenlijk geen idee, dan is het verstandig een specialist naar te laten kijken. Hij of zij kan je wijzen op de mogelijke problemen en risico’s. Neem in ieder geval de volgende 10 tips alvast door om te kijken wat jij kunt doen;

1. Goede sloten

Voorkomen is beter dan genezen. En dat begint met het installeren van degelijke sloten op ramen en deuren. Overweeg het installeren van veiligheidssloten of cilindersloten met het SKG-keurmerk. Heb je geen idee wat voor sloten je eigenlijk hebt en hoe je deze kunt verbeteren? Laat er dan een goede slotenmaker naar kijken. Hij of zij kan je adviseren over de beste opties voor jouw woning. Let ook goed op je sleutelbeheer. Verstop geen reservesleutels op voor de hand liggende plaatsen rondom je huis. Het is verstandiger een reservesleutel aan iemand te geven die in de buurt woont die je vertrouwt. Reservesleutels laat je eenvoudig maken bij een goedkope slotenmaker in Rotterdam.

tips huis beveiligen tegen inbraak

2. Goede gewoontes

Inbrekers doen altijd goed onderzoek vooraf. Zien ze bij jou elke dag een laptop en tablet op het bankstel liggen, dan maak je voor hen de zoektocht naar waardevolle producten gemakkelijker. Berg je spullen daarom altijd netjes op. Heb je hele waardevolle spullen? Berg deze dan goed op in een kluis. Zorg dat je ramen en deuren altijd goed sluit wanneer je het huis verlaat.

3. Buitenverlichting

Bekijk alle potentiële toegangspunten van je woning en zorg dat deze goed zijn verlicht. Inbrekers staan het liefste in een donkere hoek waar ze niet zo opvallen. Zet ze in de spotlights om ze af te schrikken. Daarnaast is het ook fijner voor jezelf wanneer je huis aan de buitenkant goed is verlicht. Overweeg het plaatsen van beweging gestuurde lampen bij de voor- en achterdeur en in de tuin.

4. Beveiligingscamera’s

Kijk eens naar het vogeltje! Installeer een uitgebreid camerabewakingssysteem dat alle toegangspunten van je huis in de gaten houdt. Niet alleen zorgt het voor bewijsmateriaal mocht een inbreker wel kiezen voor je woning, het heeft ook een preventief effect. Zichtbare camera’s zullen potentiële inbrekers afschrikken. Moderne systemen bieden je vaak de mogelijkheid de beelden op afstand te bekijken via een app op je mobiele telefoon.

5. Installeer anti-inbraakstrips

Er bestaan allerlei handige middeltjes om je huis te beveiligen. Een anti-inbraakstrip is er bijvoorbeeld een van. Monteer deze op je deuren en ramen. Ze maken het moeilijker voor inbrekers om deuren en ramen open te wrikken.

6. Inbraakwerend glas

Wist je dat er ook inbraakwerend glas bestaat? Er zijn verschillende soorten inbraakwerend glas. Draadglas werd bijvoorbeeld in de jaren 90 vaak toegepast bij deuren van schuren en garages (waar tegenwoordig dure e-bikes kunnen staan). Je kunt ook kiezen voor een transparante versie. Dit ziet er uit als normaal glas, maar is veel sterker. Een ruitje inslaan wordt daardoor een stuk lastiger.

7. Kies voor een smart home beveiligingssysteem

We houden er van om onze woningen te voorzien van de nieuwste smart home technologieen. Waarom dan ook niet een smart home beveiligingssysteem installeren? Kies voor beveiligingscamera’s, slimme sloten en bewegingssensoren die je op afstand kunt beheren.

8. Zorg voor een bewoonde indruk

We kennen het trucje van de tijdschakelaars op verlichting tijdens je vakantie allemaal wel. Wat je wellicht niet weet, is dat het enorm effectief is. Een bewoonde indruk schrikt nou eenmaal af. Je kunt dit niet alleen met verlichting doen. Zorg dat je zo nu en dan de gordijnen open laat en af en toe sluit.

9. Een goede buur

Sluit je aan bij lokale buurtpreventieprogramma’s. Samenwerken met buren kan helpen bij het versterken van de beveiliging van je huis. Altijd fijn als er iemand is die een extra oogje in het zeil houdt. Zeker wanneer je een weekendje weg bent of geniet van een welverdiende vakantie.

buurtpreventie

10. Deel niet alles online

Hoewel jij waarschijnlijk staat te popelen om die mooie vakantiekiekjes te delen op je sociale media, is dat natuurlijk niet echt verstandig. Je kunt net zo goed een spandoek aan de deur hangen waarop staat dat je op vakantie bent, dat heeft namelijk hetzelfde effect. Deel vakantiefoto’s pas wanneer je weer terug bent.

Ga aan de slag met bovenstaande tips. Combineer verschillende maatregelen en evalueer deze regelmatig. Je huis beveiligen tegen inbraak kan best eenvoudig zie je wel!