Het jaar is pas net begonnen en de trends vliegen je alweer om je oren. Goed opletten, zodat jij ook weet welke trends je in 2022 gaat zien. Ook op het gebied van tuinen zijn er alweer wat aankomende trends gespot. Zo ook de tuintrend van 2022: houten tuintafels. 

Tuintrend van 2022

Nu het buiten nog zo koud is, ben jij waarschijnlijk nog niet met je gedachten bij de tuin en de tuintrends die gaan komen. Toch sta je over slechts een paar maanden alweer voorbereidingen te treffen in je tuin, zodat je er deze zomer weer heerlijk bij kunt zitten. En met een beetje geluk al eerder. Weet je nog in Februari 2021? We hadden een week waarin we in de achtertuin gemakkelijk in korte broek konden lopen, gevolgd door een pak sneeuw. Zorg dat je dus zeker niet te laat bent en bereid je goed voor! 

Houten tuintafels

Zoals gezegd is een houten tuintafel één van de trends op het gebied van tuinen die we gaan zien in 2022. We zien dat mensen sinds de pandemie zich steeds meer focussen op belangrijke zaken in het leven; 

  • Contact met mensen op hun heen (echt genieten van het samenzijn)
  • Een fijne omgeving (en dus investeren in je woning om het leefgenot te vergroten)
  •  Duurzaamheid (één van de trends op het gebied van wonen die de laatste jaren enorm belangrijk is geworden)

Houten tuintafels passen daar perfect bij. We kiezen voor grotere tafels zodat we familie en vrienden kunnen uitnodigen voor een zomerse BBQ, in plaats van dat we een restaurant op gaan zoeken. Daarnaast kiezen we voor comfort. Bij een houten tuintafel passen enorm veel stoelen, dus kun je kiezen voor exact die stoel die zo lekker zit. 

tuintrend van 2022

Natuur binnen en buiten

Ook in de interieurtrends zien we dat we de laatste jaren de natuur steeds meer naar binnen brengen. Buiten kiezen we dan ook voor een “meer natuurlijke” tuin. Een tuin vol met groen. Voor jezelf, maar ook voor de insecten en vogels. Ook kiezen we meer voor het gebruik van natuurlijke materialen. Zachte stoffen, hout en natuurlijke kleuren. Een houten tuintafel past hier dan ook perfect bij. 

Ben jij benieuwd wat je naast die houten tuintafel nog meer nodig hebt voor een zomerse dag? Of wellicht een vakantie in eigen tuin? Lees het in mijn andere artikelen!