Houten jaloezieën zijn op dit moment enorm populair. Je kunt geen woonmagazine openslaan of een woonprogramma op TV kijken of je ziet ze voorbij komen. Niet gek natuurlijk want ze sluiten perfect aan bij de laatste interieurtrends en passen ook nog eens in elke interieurstijl.

Houten jaloezieën

Zelf heb ik ze ook jaren gehad! En nee, dat is geen reclamepraatje. Ik had ze in het vorige huis voor elk raam. Het zag er niet alleen stoer uit, maar het zorgde ook nog eens voor extra voordelen. Natuurlijk zorgt het voor een stukje privacy die helemaal naar wens te regelen is. Wil je even veel privacy dan sluit je de jaloezieën. Wil je niet al te veel inkijk, maar nog wel voldoende licht naar binnen, dan sluit je ze half. Je kunt ze natuurlijk ook nog draaien. Zo had ik ze boven vaak zo gedraaid dat het licht van de lucht van schuinboven naar beneden in mijn slaapkamers kwam. Zo hield ik wel veel daglicht, maar had ik totale privacy want niemand kon vanaf de straat ons huis binnenkijken.

Passend in elke interieurstijl

Zoals ik al zei passen houten jaloezieën in elke interieurstijl. Wij hadden bijvoorbeeld zwarte jaloezieën dat perfect aansloot bij ons industriële interieur. Kies je voor witte jaloezieën dan geeft dat een heel ander effect. Sowieso houdt je het dan veel lichter in huis. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor houtkleurige jaloezieën. Hiermee creëer je enorm veel sfeer en geef je jouw interieur een warme look.

jaloezieën

Enorme keuze

Nou denk je wellicht dat je de keuze al gemaakt hebt en snel kunt bestellen. Je hebt immers gekozen voor houten jaloezieën. Nu komt alleen het lastigste gedeelte nog. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden op gebied van houten jaloezieën. Ga je voor jaloezieën met een lamelbreedte van 25mm, 50mm of 70mm? De 25mm zijn ideaal voor kleinere ramen. Heb je een groter raam, dan kun je beter voor de 50mm of de 70mm kiezen.

Schoonmaaktip

Heb je houten jaloezieën? Dan zul je vast merken dat er best veel stof op blijft liggen. Je kunt deze op verschillende manieren schoonmaken. Zo zijn er speciale jaloezieën borstels. Ideaal! Persoonlijk maakte ik ze het liefste schoon met een microvezeldoek. Hiermee kun je alle oppervlakten het beste bereiken en verdwijnt de stof als sneeuw voor de zon! Geen reden meer om niet te kiezen voor houten jaloezieën dus!

houten jaloezieën