Verhuizen is echt zo’n feestje! Je mag alles weer opnieuw inrichten. Erg leuk, maar ik heb natuurlijk mijn eigen stijltje al helemaal gevonden. Toch wil ik wel op de hoogte zijn van de laatste interieurtrends en inspelen op datgene dat bij mij past. Ik zocht daarom de slaapkamertrends van 2021 voor je uit! 

Complete slaapkamers

Laat ik beginnen met de grootste trend op het gebied van slaapkamers in 2021: complete slaapkamers. Waar je een paar jaar geleden nog je meubilair in je slaapkamer uitkoos op basis van Mix and Match, is het nu trendy om een complete slaapkamer aan te schaffen. Het kopen van een complete slaapkamer maakt het inrichten van je slaapkamer ook een stuk gemakkelijker. Je hoeft niet af te wachten of die nieuwe nachtkastjes wel passen bij je kledingkast. Je koopt simpelweg de gehele set! Op deze manier houd je de basis rustig, waarna je vervolgens los kunt gaan met de decoratie. 

slaapkamertrends

Kleurgebruik 

Natuurlijk zullen we ook in de slaapkamer de “kleur van het jaar” terug gaan zien. Mocht je het gemist hebben: Brave Ground is uitgeroepen als kleur van het jaar 2021. Dit is een zachte natuurlijke beige tint die met vele andere kleuren te combineren valt. De kleur is ook uitermate geschikt voor je slaapkamer. Natuurlijke kleuren zullen in 2021 vaak te zien zijn in slaapkamer. Ze geven een luxe uitstraling aan je slaapkamer, maar geven ook de nodige rust. En dat is immers wat je wilt in je slaapkamer. Wie zegt dat slaapkamertrends niet ook functioneel kunnen zijn?!

Strak opgemaakte bedden 

Waar we een aantal jaar zagen dat je je bed nonchalant mocht dichtslaan ‘s ochtends, komen strak opgemaakte bedden weer helemaal terug. Sla het bed netjes dicht, zet de kussens een beetje rechtop (met eventueel een sierkussentje er voor) en dek de helft van je bed af met een mooi sprei of plaid. Ook deze laatste leg je niet nonchalant op je bed, maar stop je netjes in. Mocht je vergeten zijn hoe je een bed ook alweer netjes en strak opmaakt, dan moet je even een opfriscursus doen bij je moeder.

Planten

De trend van planten in je slaapkamer blijft! Vooral luchtzuiverende planten doen het nog steeds goed. Ze bevorderen de luchtkwaliteit die zorgt voor een goede nachtrust. Ook kun je kiezen voor droogbloemen in je slaapkamer. Deze matchen perfect bij een natuurlijk kleurenpalet. 

Wat vinden jullie van deze slaapkamertrends?