Het is op dit moment hét gesprek van de dag: de huidige energie- en gasprijzen. Iedereen is op zoek naar de goedkoopste energieleverancier, omdat de verschillen onder energieleveranciers nog nooit zo groot zijn geweest als nu. Wellicht ben jij er ook naar op zoek. In dit artikel informeren we je over de goedkoopste energieleveranciers van dit moment en het concept “dynamische energieprijzen”, want dit is wellicht op dit moment heel interessant voor jouw huishouden.

Goedkoopste energieleverancier

Wanneer jij op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier en enkele leveranciers gaat vergelijken met elkaar, is het belangrijk niet alleen naar de prijzen voor gas per m3 en energie per kWh te kijken. De uiteindelijke prijs wordt namelijk ook bepaald door het vastrecht en ook leveringskosten per dag. Kijk dus ook naar deze bijkomende kosten om teleurstelling te voorkomen. Op dit moment zijn er wel een aantal energieleveranciers die vaak naar boven komen als zijnde “goedkoopste”. Dat is bijvoorbeeld Frank Energie, maar ook NextEnergy. Beide hebben dynamische energieprijzen. Daarover hieronder meer. Mocht je uiteindelijk de goedkoopste energieleverancier hebben gevonden, is het natuurlijk ook altijd aanbevolen om de reviews na te lezen. Lees bijvoorbeeld deze NextEnergy review.

goedkoopste energieleverancier

Dynamische energieprijzen

Wat zijn nu precies dynamische energieprijzen en waarom zijn ze juist nu zo aantrekkelijk? Bij dynamische energieprijzen wordt de energie tegen het uurtarief aan je verkocht. Je betaalt dus letterlijk wat de energie op dat moment waard is. Als het goed is heb je hier altijd inzage in. Zo kun je precies zien of het vandaag slim is om te douchen of dat je het wellicht beter nog een dagje kunt uitstellen. De prijs kan veranderen per uur. Je kunt hier jouw gas- en energieverbruik dus op aanpassen.

goedkoopste energieleverancier vinden

Besparen op energie

Zoals gezegd kun je jouw gas- en energieverbruik aanpassen op de dynamische energieprijs om de kosten lager te laten uitvallen. Daarnaast kun je natuurlijk ook je gas- en energieverbruik verlagen, want je betaalt voor je verbruik. In de winter zul je daarom hogere kosten hebben dan in de zomer. Doordat je met een dynamische energieprijs bewust bezig bent met de huidige energieprijs en hoe hoog jouw verbruik is, is het ook eenvoudiger om te besparen op je verbruik. Een extra stok achter de deur. Je ziet het ook direct terug in de kosten die jij moet betalen. Je kunt er dus een spel van maken dit zo laag mogelijk te krijgen.

Natuurlijk moet je niet in de kou gaan zitten of maandenlang niet douchen. Er zijn een aantal methodes en gadgets om je verbruik te verlagen. Verdiep je er maar eens in!