Echte interieur liefhebbers vinden het een doorn in het oog, maar we kunnen nou eenmaal niet zonder: een televisie in huis. Is jouw TV aan vervanging toe of wil je gewoon een nieuwer model? Dan kan het soms zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vind je nou de beste TV voor jouw interieur? Daar ga ik in dit artikel antwoord op geven. 

Beste TV uitkiezen

Op dit moment zijn er enorm veel verschillende televisies verkrijgbaar.  Voor iedere wens dus wel een TV. Zo’n groot assortiment maakt de keuze natuurlijk wel een stuk lastiger.  Gelukkig kun je op internet genoeg informatie en reviews vinden. Ook zijn er genoeg lijsten met objectieve beoordelingen. 

Check deze koopgids op Wifiwijs bijvoorbeeld eens. Voordat je zulke lijstjes erbij pakt is het wellicht wel handig al een beetje te oriënteren en te weten welke behoeftes je eigenlijk hebt voor een nieuwe televisie. 

De beste afmeting 

Een televisie is bedoeld om naar te kijken.  Het is dus wel belangrijk dat je het goed kan zien. Een te kleine TV kan ervoor zorgen dat je het niet goed kan zien, maar een te grote TV kan er juist weer voor zorgen dat het beeld minder scherp is. Zeker wanneer je er te dicht op zit. De afstand van je bankstel naar de TV is dus belangrijk bij het bepalen welke afmeting het meest geschikt is voor jou. Bij een afstand van 1,7 meter is een scherm van 55 inch aanbevolen, bij 2 meter is dit een 65 inch scherm. Bij 2,3 meter is een 75 inch TV optimaal en een 85 inch TV is perfect voor een kijkafstand van 2,6 meter. Natuurlijk is het ook wel een beetje een persoonlijke keuze. Wil jij een bioscoopervaring thuis? Dan is een groot scherm natuurlijk perfect hiervoor!  

Tip: heb je een groter scherm, dan moet de resolutie ook hoger. 4k of hoger is dan dus aan te bevelen. 

beste tv

Het type TV 

Naast de grootte van je TV moet je natuurlijk ook kiezen voor welk type televisie je wilt.  De beste televisies van dit moment zijn de QLED en OLED tv’s. Beide zijn best verschillend dus de keuze kun je vrij eenvoudig maken; 

  • Wil je dat zwart echt diepzwart is? Ga dan voor OLED.
  • Vind je de helderheid en kleurweergave belangrijker? Dan is een QLED scherm een betere keuze. 

Extra’s voor je TV

Natuurlijk zijn er ook enorm veel extra opties voor je TV beschikbaar. Lees je dus goed in waar jouw televisie aan voldoet. Welke functies biedt jouw smart TV? Wat voor speakers hebben je TV? Vaak zijn dit kleine speakers van 20 Watt. Al hebben de betere TV’s vaak 60 Watt. Voor de echte bioscoopervaring thuis zul je dus ook een soundbar, speakers of surroundset moeten aanschaffen.  Daarnaast is het handig om te weten of je jouw TV op wilt hangen of neer wilt zetten.  Een muurbeugel of standaard kun je er dan bij bestellen.  

Laten blenden in het interieur

Natuurlijk wil je jouw TV wel op laten gaan in je interieur, want zo’n groot zwart vlak hoeft niet alle aandacht te trekken. Gelukkig is daarin ook steeds meer mogelijk. De welbekende Frame TV is niet voor niets zo populair. Je TV lijkt dan op een schilderij en valt helemaal weg in je poster wall. Kies je hier niet voor,  zorg dan in ieder geval dat je TV kast past bij de TV. Heb je een grotere TV, dan staat daar een grotere TV kast bij. Inspiratie nodig? Snuffel dan even rond op Instagram en Pinterest!