Ben je al bekend met WTW installaties en ben je benieuwd hoe je jouw WTW filter vervangt? Goed nieuws: daar geef ik in dit artikel antwoord op. Ben jij nog niet bekend met het fenomeen WTW? Geen punt, ook daar leg ik je in dit artikel alles over uit!

WTW installaties

Voordat ik uitleg hoe je een WTW filter kunt vervangen, is het wellicht handig om eerst wat algemene toelichting over WTW te geven. Weet jij alles al? Scroll dan gerust naar beneden om het antwoord op de titel van dit artikel te krijgen. Zoals gezegd eerst de basis. Wat is een WTW installatie? WTW staat voor warmteterugwinning. In principe is het dus het verplaatsen van warme of koude luchtstromen om de juiste temperatuur te regelen in huis. Een WTW-unit is een ventilatieapparaat dat vervuilde lucht in huis afvoert en het vervangt voor schone lucht. Met een warmteterugwin unit kun je ongeveer 250 kuub gas per jaar besparen. Zeker in deze tijd – nu het gas zo duur is – echt een goede oplossing voor veel huishoudens.

Alles wat je moet weten

Overweeg jij het aanschaffen van een WTW installatie? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten en die je eventueel kunnen overtuigen waarom het een slimme keuze is. Bekijk ze hieronder;

  • Je kunt tot ongeveer 250 kuub gas per jaar besparen
  • Een WTW installatie gaat gemiddeld 15 jaar mee
  • Laat een WTW unit installeren door experts. Zij kunnen een ventilatieberekening maken
  • Bij hoge temperaturen werkt de wtw-unit andersom. De aangezogen lucht van buitenaf wordt dan gekoeld.
  • Je kunt een ideale temperatuur instellen tussen de 12 en 28 graden
  • Er zijn meerdere merken WTW units verkrijgbaar
wtw filter vervangen

WTW filter vervangen

Wellicht heb je nu het hele artikel gelezen of ben je direct naar beneden gescrolled. Tijd om uit te leggen hoe je een WTW filter kunt vervangen en waarom je dit zou moeten doen. Je kunt begrijpen dat er lucht door je unit gaat, vervolgens adem jij die in. Je wilt natuurlijk wel dat de kwaliteit van deze lucht goed is. Wanneer je de filters niet vaak genoeg zou vervangen, kan het dus zo zijn dat je vervuilde lucht inademt. Om te zorgen dat het binnenklimaat schoon blijft, hoef jij alleen het filter te vervangen. Je kunt eenvoudig online WTW filters bestellen voor jouw specifieke unit. Controleer elke 1 tot 2 maanden je filter. Is deze toe aan vervangen, kom dan meteen over tot actie. Gemiddeld is dat eens per half jaar tot een jaar. Hoe beter je jouw unit onderhoud, des te langer hij meegaat.

Heb jij al een WTW installatie?