Hoewel het een kleine ruimte in huis is, is het ook een ruimte waar je vaak bent en waar je visite altijd is. Het is daarom extra belangrijk je hal gezellig en sfeervol in te richten, maar hoe maak je een hal gezellig? Ik help je een handje op weg door het delen van 5 gemakkelijk en leuke tips!

Hoe maak je jouw hal gezellig?

Deze vraag is eigenlijk enorm gemakkelijk te beantwoorden. Je hebt er geen enorm budget voor nodig en met een paar kleine aanpassingen is het zo sfeervol in jouw hal. Je kunt deze metamorfose zelfs in een middag realiseren. Lees snel onderstaande tips;

Tip 1: Kies voor een sidetable

Allereerst de beste tip: kies voor een mooie sidetable. Je ziet het tegenwoordig bij de grootste influencers. Ze hebben allemaal een mooie sidetable. Kies jij voor een echte eyecatcher of wil je juist een mooie zwarte sidetable? Het maakt niet uit, beide zullen direct voor extra sfeer zorgen in je hal. De styling van een sidetable is ook vrij eenvoudig. Zet een mooie pot of vaas op het tafeltje, hang er een mooie spiegel of schilderij boven (of ga voor een heuse posterwall). Vrees jij dat je hal te klein is voor een sidetable? Er zijn sidetables in allerlei vormen en maten. Bij Sidetablewinkel.nl vind je er vast en zeker één die past in jouw hal!

hoe maak je een hal gezellig

Tip 2: Gebruik je wanden

Doordat je in je hal natuurlijk geen zeeën van ruimte hebt (althans de meeste mensen hebben dit niet), kun je sfeer toevoegen aan de hal door de wanden te gebruiken. Dit kan zijn door het toevoegen van een houten latten wand, maar natuurlijk ook gewoon door het verven van een lambrisering.

hal inrichten

Tip 3: Vermijd een rommelige uitstraling

Natuurlijk is de hal dé plek waar je binnenkomt en waar je waarschijnlijk je jas en schoenen uit zal doen. Dat wil niet zeggen dat je deze uit moet schoppen in een hoekje in je hal. Zorg dat je hier een functionele, opgeruimde plek voor hebt. Het liefste een dicht kastje. Zo zie (en ruik) je niet al die schoenen en geeft het een opgeruimde uitstraling wanneer visite komt.

hal

Tip 4: Houd genoeg ruimte vrij

De hal is dé plek waar iedereen binnenkomt en ook weer vertrekt. Na een gezellig avondje met vrienden is het wel zo attent om ze even uit te zwaaien. Je zult – in die kleine hal – nogal snel met een man of 4 tot 6 staan. Je moet er daarom voor zorgen dat er, ondanks de mooie decoratie, genoeg beweegruimte overblijft.

ruime hal

Tip 5: Sfeerverlichting

Naast functionele verlichting, kun je jouw hal gezellig en sfeervol maken door er sfeerverlichting aan toe te voegen. Dit kan in de vorm van een mooie hanglamp, maar ook door een leuke tafellamp toe te voegen (op die leuke sidetable van tip 1!). Verlichting heeft echt een grote impact op de sfeer in je interieur en daarom ook op die van je hal.

Dus om de vraag te beantwoorden: Hoe maak je een hal gezellig? Eigenlijk heel eenvoudig en met een klein budget. Geen smoesjes meer dus om jouw hal niet enorm gezellig te maken!