Er zijn talloze manieren om je tuin in te richten. Voor iedereen zijn de wensen en behoefte natuurlijk anders. Zo kan iemand erg blij worden van een tuin met veel grote struiken,  terwijl een ander juist veel meer baat heeft bij een tuin met een groot terras. Om deze reden is er geen perfecte tuin aan te wijzen in algemene zin, maar je kunt wel je eigen perfecte tuin ontwikkelen. In dit blog bericht willen we je hier graag bij helpen!

Ontdek wat je eigen stijl is

Als je iets nieuws wilt gaan maken, moet je natuurlijk wel weten wat je eigen stijl is. Met een tuin is dit niet anders. Ben je bijvoorbeeld verzot op hoge planten, of wil je juist meer gebruik maken van bodembedekkers? Je kunt je eigen stijl gemakkelijk vinden door een moodboard te maken. Hier plaats je afbeeldingen in van tuinen die je mooi vindt. Als je moodboard af is, kun je direct elementen herkennen die je vaak hebt geselecteerd. 

Maak een duidelijk ontwerp voor de tuin

Op het moment dat je een tuin wilt gaan aanleggen, is het van belang dat je een goed ontwerp hebt. Doordat je eerst ontdekt hebt wat je precieze stijl is voor het designen van de tuin, kun je direct aan de slag met een duidelijk ontwerp. Hiervoor maak je eerst een plattegrond van de tuin. Vervolgens ga je bedenken welke gebieden gras, zand of steen moeten worden. Als je deze plekken hebt aangewezen, kun je overgaan tot de keuze voor planten. Kies mooie bloemen en planten uit die bij elkaar passen, zodat je zeker weet dat de tuin een mooi geheel wordt. Tot slot kun je de overige, lege delen opvullen met bodembedekkers. Dit zorgt ervoor dat er geen grote lege stukken zijn waar je enkel zand ziet liggen.

Ben jij op zoek naar nieuwe planten en bloemen? Dan moet je zeker een kijkje nemen op Yarinde.nl. Dit is de bloem en plant specialist die je helpt bij het creëren van jouw perfecte tuin!

Een duidelijk actieplan opstellen

Heb je een mooi ontwerp gemaakt voor de tuin? Dan ben je er helaas nog niet helemaal. Je gaat nu namelijk ook een actieplan opstellen. In dit actieplan geef je precies weer welke stappen er ondernomen moeten worden. Dit is met name handig als je de hele tuin aan wilt pakken. Zo kun je een looppad creëren en kun je alle delen in de tuin om de beurt aanpakken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om vakmannen in te schakelen. Deze kun je vervolgens aan de hand van je actieplan gemakkelijk na elkaar inplannen, zodat ze elkaar niet in de weg lopen.

de perfecte tuin

De afwerking van de tuin

Heb je een actieplan? Dan ga je direct aan de slag met het bouwen van je perfecte tuin. Zorg ervoor dat je altijd de grond goed behandeld alvorens je de bloemen gaat planten. Dit zorgt er direct voor dat de bloemen en planten een goede leefomgeving krijgen, waardoor ze ook langer in leven zullen blijven. Daarnaast kun je ook direct een automatisch sproeisysteem aanleggen. Dit kost weliswaar wat geld en moeite, maar helpt je enorm veel met het verzorgen van je tuin. Combineer ook verschillende bloemen en planten met elkaar niet enkel op kleur, maar met name op voeding. Zo kunnen ze gemakkelijker naast elkaar leven en gaan ze het beter doen. Je wilt immers voorkomen dat je net nieuwe tuin binnen enkele weken weer kapot is. Tot slot moet je het terras natuurlijk ook niet vergeten!