De tijd van alleen een barbecue in de tuin bij mooi weer is voorbij. Voor huiseigenaren en huurders zijn er tal van mogelijkheden om van je buitenruimte iets exclusiefs te maken. Genoeg ruimte geeft wel meer gelegenheid voor een grotere buiten keuken met meerdere componenten. Het creëren van een leefruimte buiten is een steeds meer algemeen groeiende trend. Als het gaat om een prettig leefklimaat zijn consumenten bereid meer te investeren in de buitenkant van hun huis, dit doen ze door hun achtertuin om te toveren in een betere leefruimte.

Breng koken naar een ander niveau

Ben je een liefhebber van koken en entertain je met je kookkunsten ook graag anderen, laat dan bij een grote buitenruimte zulke kansen niet onbenut. Wanneer het budget het toelaat, dan is het zeker het overwegen waard om zo’n plek op te waarderen. Of je nu gewoon graag meer tijd buiten wilt doorbrengen of vrienden en familie wilt ontvangen, het hebben van een buitenkeuken is meer dan koken alleen.

Deed je eerder nog je braadworst, hamburger en drumstick op een klein barbecuetje grillen, met een complete buitenkeuken roept iedereen wel anders. Hierin zijn verschillende ontwerpen mogelijk, heb je maar een beperkte buitenruimte dan zijn er ook eenvoudige beknopte opstellingen te combineren. Denk hierbij aan de wat beknopte keuken combinaties met een Green Egg grill, tot aan high-end uitvoeringen met gasbarbecue, koelkasten, opbergkast, spoelbakken en ga zo maar door, voor als ruimte geen rol speelt.

een buitenkeuken

Waarom kiezen voor een buitenkeuken?

Ben je iemand die hunkert naar een plek om samen te vertoeven met vrienden of familie, dan is het een wensdroom om dit met z’n allen tegelijkertijd te kunnen doen. Als de ruimte het toelaat, zou het een gemiste kans zijn, als je er geen gebruik van zou maken. Het is bijna een ingeburgerde gewoonte wanneer het warm is, om te zeggen: ‘Vandaag eten we makkelijk, we halen wel wat’.

En hoe komt dat? Iedereen gaat relaxen in de tuin, of het nu na een werkdag is, of in het weekend, maar er is er altijd een voor wie dit niet geldt en die staat in de keuken zichzelf te smoren. Met een buitenkeuken ben je echt samen zonder dat er een de pineut is. Outdoor koken maken het geven van een feestje een makkie. Bovendien staat diegene nooit alleen te koken, iedereen vindt het heerlijk er omheen te hangen om te zien wat er gekokkereld wordt.

Koken zonder beperking

Koken in de buitenlucht heeft toch iets anders, laten zien aan anderen wat de mogelijkheden zijn door een tandje bij te zetten in je kookkunsten. Het voordeel van buiten is, dat het een stuk veiliger is dan binnen. Een keuken combinatie naar eigen voorkeur van Buitenkeukendeal.nl, gemaakt van Douglas hout maakt koken niet alleen veiliger, het geeft er ook een andere dimensie aan.

Wanneer alle ogen op jou gericht zijn tijdens het koken, wil je waarschijnlijk ook laten zien wat je in huis hebt. Het flamberen of het afblussen met wijn van gerechten, waarbij de vlammen er vanaf vliegen is geen probleem. Thuis binnen in de keuken denk je wel anders, daar gebeurt alles gematigd. Buiten heb je de ruimte, het bied je meer mogelijkheden en je hoef je niet druk te maken over een vette afzuigkap waarvan het filter vlam van kan vatten. Outdoor koken upgraden naar versie 2.0 begint bij het nemen van een buitenkeuken.