Kan het kleinste kamertje bij jou in huis wel een pimp beurt gebruiken? Dan heb ik 5 leuke tips voor jou. Ga hiermee aan de slag en je toiletruimte ziet er weer als nieuw uit.

Toilet opleuken

Even wat duidelijkheid voordat we antwoord geven op die ene vraag: Hoe leuk je je toilet op? We hebben het hier niet over het compleet opnieuw betegelen van je toilet. Deze 5 handige tips zijn slechts enkele aanpassingen die je vrij gemakkelijk kunt doorvoeren zonder dat daarvoor de basis moet worden aangepakt. Het is dus met beperkte en tijd en een redelijk kleine portemonnee te bereiken. Ideaal voor iedereen dus!

Tip 1: Doe je voordeel met een half betegeld toilet

Heb jij niet de luxe uitstraling van een toiletruimte die betegeld is tot het plafond, maar komen de tegels slechts tot halverwege? Doe daar dan je voordeel mee. Je kunt de muur erboven namelijk super eenvoudig een make over geven. Verf hem in een mooie, warme kleur of nog beter: ga aan de slag met behang. Zo creëer je in no-time een compleet andere look in je toiletruimte. Tip: Behang je plafond mee of verf hem in dezelfde kleur om nog meer sfeer te krijgen in je toiletruimte.

hoe leuk je je toilet op

Tip 2: Kies voor een mooi meubel of fonteintje

Wil je een luxere uitstraling voor je toiletruimte? Vervang die wastafel dan eens voor een mooie fonteinset. Je kunt kiezen voor een tijdloze witte variant, maar je kunt ook gaan voor een opvallender exemplaar. Kies bijvoorbeeld voor mooi hardsteen in combinatie met een messing kraan. Decoreer de fonteinset met een mooi zeepje of handpompje, hang er een mooie spiegel boven, een handdoekje ernaast en je hebt een mooi hoekje gecreëerd in je toiletruimte.

toilet make over

Tip 3: Mooie lampen

Wellicht heb je een hele saaie plafonniere in je toiletruimte hangen. Tijd om die eens te vervangen voor een mooie, sfeervolle lamp. Er zijn zo enorm veel hanglampen en stijlvolle plafonnieres verkrijgbaar. Let wel even op de hoogte. Je wilt immers niet dat mannelijke bezoekers van het toilet hun hoofd stoten.

Tip 4: Voeg wat kleur toe

Heb je een vrij kleurloze toiletruimte? Dan kun je eenvoudig wat kleur toevoegen door wat plantjes te plaatsen. Hang enkele wandplanken op en decoreer deze met het groen. Let wel op: heb je een toiletruimte zonder daglicht, dan is dit wellicht niet zon slimme keuze. Laat de kleur wel terugkomen in zaken waar je dat wilt. Bruine aanslag in het toilet wil je natuurlijk niet! (bekijk dan trouwens deze tip om het toilet met cola schoon te maken)

hoe leuk je je toilet op

Tip 5: Kies voor zachte materialen

Tegels en het keramiek van je sanitair hebben nou eenmaal een koele en harde uitstraling. Om je toiletruimte een sfeervolle uitstraling te geven, moet je juist zachte materialen toevoegen. Leg bijvoorbeeld een mooi vloerkleedje op de grond (let er op dat deze geschikt is voor het toiletruimte en gemakkelijk te reinigen is), rol wat gastendoekjes op en leg deze in een mandje

Bonus tip: Doe iets leuks met je toiletpapier

Niets zo vervelend als dat het toiletpapier op is. Je moet daarom zorgen dat er altijd voldoende voorraad is in je toiletruimte, zodat je het bij de hand hebt. Als je dan toch een voorraadje aanlegt, kun je er net zo goed iets leuks mee doen. Decoreer ze op leuke wijze (zoals in een mooi mandje of bakje) of kies voor toiletpapier in een mooi hoesje zoals The Good Roll.

wc rollen
leuk toiletpapier