Hou jij er ook van je interieur regelmatig een nieuwe look te geven en te gaan schuiven met je meubels? Dan zal dit probleem je vast bekend in de oren klinken: luchtpunten die niet op de juiste plek zitten. Hierdoor wordt die ene plafondlamp verplaatsen best wel lastig en moet je vervolgens alles weer terug op de oude plek zetten. Niet langer nodig! In dit artikel deel ik de redenen waarom je een plafondlamp verplaatsen wilt en met name dé oplossing voor dit probleem.

Plafondlamp verplaatsen

Een lichtpunt verplaatsen kan best wel lastig zijn. Je moet eerst een goed plan hebben. Je wilt immers deze klus niet meerdere keren opnieuw hoeven te doen. Vervolgens moet je een erkende elektricien inhuren of zelf goed weten waar je mee bezig bent. Veiligheid gaat namelijk boven alles. Gelukkig kost het verplaatsen van een lichtpunt niet enorm veel geld. Het is daarom niet een klus die je zou moeten uitstellen om die reden. Mocht jij dus één van de onderste redenen als argument hebben om een plafondlamp te verplaatsen, ga dit dan vooral gewoon doen!

Verandering in de indeling van je interieur

Zoals gezegd is dit vaak de reden waarom mensen een lichtpunt willen verplaatsen. De indeling van je interieur verandert of je hebt een nieuw meubelstuk. Had je bijvoorbeeld eerst een langwerpige eettafel en heb je sinds kort een mooie ronde tafel, dan vraagt dit waarschijnlijk om een verandering van je lichtpunt.

plafondlamp verplaatsen

Extra lichtpunten nodig

Heb je extra lichtpunten nodig? Bijvoorbeeld omdat je een uitbouw hebt gerealiseerd? Of simpelweg omdat de huidige lichtpunten niet voldoende licht bieden? Dan kan het verplaatsen van een lichtpunt of het creëren van een extra lichtpunt de oplossing bieden. Denk eens goed na over je lichtplan in huis!

Esthetische redenen

Soms wil je een lichtpunt zodat er extra licht kan worden geschenen op een bepaald object of meubelstuk. Heb je bijvoorbeeld een mooi schilderij ophangen die je in de avond in de schijnwerpers wilt zetten? Ook zitten sommige lichtpunten op een zeer onlogische plaats. Dit heeft een vorige bewoner zo bedacht of heeft de architect van je nieuwbouwwoning zo ontworpen. Gelukkig kun je dit naar wens oplossen!

Een handige tool

Mocht je het lichtpunt nou niet zo ver hoeven te verplaatsen, dan kun je ook nog kiezen voor een handige tool; de lightswing. Het is een ophangsysteem waarmee je het lichtpunt ietwat kunt verplaatsen. Ook kun je hem 360 graden draaien. Mocht je jouw eettafel dus willen draaien, dan draai je de lampen gewoon mee. Ideaal!