In de zomermaanden brengen we over het algemeen veel meer tijd buiten door. Wanneer je midden in de stad woont en een balkon hebt, is het dan ook fijn om hier het meeste uit te halen. Zo kun je ook optimaal genieten van de warme temperaturen en toch het gevoel hebben dat je over je eigen plekje buiten beschikt. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om jouw balkon zo gezellig mogelijk in te richten.

Stel een concreet plan op

Ten eerste, is het van belang om een goede indeling te maken voordat je spullen voor op het balkon aanschaft. Omdat de ruimte beperkt is, zul je ook rekening moeten houden met de afmetingen om een balkon zo praktisch mogelijk in te richten. Alhoewel de mogelijkheden beperkt lijken, kun je een balkon vaak met een paar kleine aanpassingen geheel naar wens inrichten. Heb je nou bijvoorbeeld altijd al gedroomd van een moestuintje? Dit kan ook op een balkon! Wel raden we je aan om een verticale moestuin te creëren om alsnog zoveel mogelijk ruimte te besparen. Ook kun je een echte lounge hoek creëren op je balkon of als je van bloemen houdt kun je een mini tuin creëren. Je zult je verbazen over de mogelijkheden die je hebt. We raden je dan ook aan om een concreet plan op te stellen. Voor inspiratie kun je terecht op veel verschillende websites die leuke en creatieve ideeën voor op het balkon hebben opgesomd. 

Praktische meubels en plantenbakken

Zodra je een plan opgesteld hebt, kun je naar de bouwmarkt om alle spullen aan te schaffen die je nodig hebt. Zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de afmetingen van het balkon. Als je een tuin praktisch wilt inrichten raden we je aan om te investeren in verrijdbare plantenbakken en meubels. Dit is erg handig wanneer je wilt schoonmaken of een andere indeling wilt creëren. Je kunt er ook voor kiezen om plantenbakken aan te schaffen die je aan de balkonreling kunt hangen. Ook dit kan veel ruimte besparen.

optimaal mogelijk inrichten

Decoratie

Zodra de indeling naar wens is kun je het geheel afmaken door middel van het plaatsen van leuke decoratie. Hang lichtjes op, zet een mooi dienblad op tafel, plaats leuke kussentjes en steek een kaarsje aan. Met dit soort kleine aanpassingen kun je een gezellige sfeer creëren!