Bedden zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, vaak wordt vooral gelet op de lengte en breedte. Toch mag het belang van de hoogte niet onderschat worden, een hoog laag bed kan namelijk bevorderlijk zijn voor de nachtrust. Daarnaast hebben deze bedden nog meer voordelen. De Suite is een specialist in bedden voor senioren, mensen met lichamelijke klachten en gewoon iedereen die graag heerlijk slaapt in een luxe bed. Op deze pagina leggen we uit hoe u beter kunt slapen in een hoger bed.

Wat is een hoog laag bed?

Sommige bedden zijn hoog, andere zijn laag, een hoog laag bed is beide. Heel eenvoudig gesteld is er een mechanisme in de ombouw geplaatst dat het matras hoger of lager kan brengen. Zo kunt u zelf kiezen op welke hoogte u instapt en op welke hoogte u slaapt. Zo is het bekend dat senioren vaak moeite hebben in- en uit te stappen wanneer het bed te laag is. Een hoog bed zorgt ervoor dat u niet hoeft te bukken om in te stappen. Als u bang bent om zo hoog te liggen met het gevaar uit bed te vallen, dan laat u het bed gewoon zakken zodra u de juiste positie heeft ingenomen. Hoog, laag of ergens daartussenin, het is allemaal mogelijk.

hoog laag bed

Het beddengoed verschonen

U zult direct merken hoe eenvoudig een bed verschonen is als u het matras in hoogte kunt verstellen. Voorheen moest u bukken wat voor mensen met een zwakke rug zeer inspannend kan zijn. Nu hoeft u geen hulp in te roepen om het bed te verschonen of het bed op te maken. Daarmee profiteert u ook van deze luxe als u niet slaapt.

Beter slapen in een hoog laag bed

Wanneer u slaapt zou het niet uit mogen maken op welke hoogte het matras zich bevindt, al is het in de wolken. Toch kan het wel degelijk verschil maken in praktijk. Wanneer u bijvoorbeeld te kampen heeft met een evenwichtsstoornis kan een hoogstaand bed angst oproepen waardoor u niet rustig kunt slapen. Als u in de nacht regelmatig uit bed moet om naar het toilet te gaan is het niet prettig om steeds weer op te staan vanuit een verkeerde hoogte. Weer inslapen kan dan veel moeite kosten. Kortom, naast de in- en uitstap kunt u beter slapen met een in hoogte verstelbaar bed.

Zorg aan bed

Een ander voordeel van een hoog laag bed heeft te maken met zorgverlening. Wanneer u een beroep moet doen op professionele zorgverlening, dan moeten deze professionals onder de juiste omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. Bij tijdelijke of langdurige zorgverlening is het mogelijk om bedverhogers of bedklossen te plaatsen. Dit is voor langdurig gebruik niet echt een prettige oplossing, daarnaast zal het bed altijd in een hoge positie komen te staan. Voor een weekje na een bevalling is dit geen bezwaar, voor weken of maanden is dit absoluut niet prettig. Zorgverleners mogen vanwege wettelijke beperkingen niet ver doorbuigen, dit is namelijk slecht voor de rug. Bij iemand overeind helpen kan er veel spanning op de rugspieren komen. Dit geldt ook voor partners of mantelzorger. Met een hoog laag bed bent u verlost van deze problemen, de hoogte is direct instelbaar voor uzelf of door de zorgverlener.

hoog laag bedden

Altijd een bed op maat

Naast de lengte en breedte is het dus ook mogelijk om te kiezen in de hoogte. De Suite levert maatwerk bedden voor iedere voorkeur en situatie. Naast verstelbare hoogte is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een verrijdbaar bed te plaatsen, of een bed voor twee personen dat eenvoudig te splitsen is. Zo kan een echtpaar genieten van optimale instellingen tijdens het slapen. Denk aan matrassen met afwijkende ondersteuning of een variabele zithouding per zijde. Zo genieten beide partners van de nachtrust die ze verdienen.