Een natuurlijke look in je interieur is populairder dan ooit. Zeker nu we zoveel thuis zijn, willen we de natuur naar binnen halen. Hoe je dat het beste kunt doen? Ik deel 5 gigantisch leuke ideeën met je voor een natuurlijke look in je huis!

De perfecte natuurlijke wandbekleding


Wandbekleding is enorm populair op het moment. Je kunt binnen no-time een ruimte extra sfeer geven door wandbekleding toe te passen. Wil je een natuurlijke look in je interieur dan kun je deze stijl ook heel eenvoudig bereiken door wandbekleding te gebruiken. Ga voor mooie warme houtstrips of kies voor steenstrips. Die laatste is al een aantal jaar trendy. Ik bedoel, een bakstenen muur door middel van behang is natuurlijk zo 2017! Ga voor een 3D effect met mooie wandbekleding. Wil je bekijken welke mogelijkheden er zijn op gebied van wandbekleding? Dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Style4walls.

wandbekleding

Urban Jungle!


Als je dan toch aan de slag bent gegaan met die steenstrips, dan moet je extra aandacht leggen op het contrast. Zet een mooie zwarte kast neer voor de muur of ga voor… planten. Deze moet je natuurlijk toch al enorm veel aanschaffen als je een natuurlijke look wilt hebben in je interieur. Ga voor een aantal grote eyecatchers (de Strelitzia is bijvoorbeeld enorm populair), maar wissel ook af met kleinere varianten en gebruik wellicht de hoogte. Zet een hangplant bovenop de kast die mooi langs de kast naar beneden groeit of gebruik hangpotjes voor wat leuke plantjes.

Bamboe en Rotan


Gelukkig is een natuurlijk interieur populair. Het aanbod bamboe en rotan producten is dus enorm groot. Altijd wel iets wat goed bij jou en je interieur past! Een bijkomend voordeel van bamboe en rotan meubels en accessoires is dat het enorm betaalbaar is. Je kunt bij de meeste budgetwinkels al leuke bamboe en rotan items vinden!

bamboe in je interieur

Hou het rustig


Nu je veel planten in huis hebt en je wellicht hebt gekozen voor een mooie wand met houtstrips of steenstrips, is het doel de rest van je interieur rust uit te laten stralen. Ga dus niet voor al te veel accessoires in huis. De natuur straalt rust uit dus dat zou jouw interieur ook moeten doen.

natuurlijk interieur

Veel daglicht


In de natuur is natuurlijk veel licht. Dit betekent dat je ook moet proberen zoveel mogelijk licht bij jou in huis te laten komen. Ik schreef er eerder al eens een blog over: Meer licht in huis met deze simpele oplossingen. Buiten die tips moet je natuurlijk ook denken aan het type raamdecoratie dat je hebt. Kies voor luchtige stoffen in nude kleuren. Ideaal passend bij een natuurlijk interieur!

natuurlijk licht in huis

Bonusidee


Jullie krijgen gewoon ook nog een bonusidee van mij! Zorg dat je huis een natuurlijke geur heeft. Ga dus voor heerlijke geurkaarsen of etherische olie met boswandeling geur of sandalwood. Sluit je ogen eventjes en ruik de natuur bij jou in huis!

Hopelijk vinden jullie het leuke ideeën voor een natuurlijke look in huis. Mocht je aan de slag gaan met één of meerdere tips, laat het me dan vooral weten!