De Strelitzia, ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, is een opvallende en exotische plant die elke tuin of binnenruimte een tropische flair kan geven. Deze plant staat bekend om zijn unieke en kleurrijke bloemen die doen denken aan een paradijsvogel, vandaar de naam. In dit artikel bespreken we hoe planten bestellen in zijn werk gaat en wat u specifiek moet weten over de Strelitzia Reginae, de meest populaire variëteit van deze plant.

Waarom Kiezen voor Strelitzia’s?

Strelitzia’s zijn geliefd vanwege hun spectaculaire bloemen en hun vermogen om een vleugje exotisme aan elke ruimte toe te voegen. De planten zijn relatief eenvoudig te verzorgen en kunnen zowel binnen als buiten worden gehouden, afhankelijk van het klimaat. Ze zijn ideaal voor zowel beginnende als ervaren tuinliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders.

Bestellen van Strelitzia’s

Bij het bestellen van Strelitzia’s zijn er een paar belangrijke zaken om in gedachten te houden:

 1. Betrouwbare Leveranciers: Kies voor gerenommeerde kwekerijen of tuincentra die gespecialiseerd zijn in exotische planten. Dit verzekert u van gezonde planten die goed zijn verzorgd en klaar zijn om te gedijen in uw omgeving.
 2. Plant Grootte: Strelitzia’s zijn beschikbaar in verschillende maten, van jonge zaailingen tot volwassen planten. Bepaal van tevoren hoeveel ruimte u heeft en welke maat plant het beste bij uw situatie past.
 3. Verzorgingsinformatie: Zorg ervoor dat de leverancier uitgebreide verzorgingsinstructies biedt. Strelitzia’s hebben specifieke behoeften wat betreft licht, water en voeding, en het is belangrijk om deze goed te begrijpen om de plant gezond te houden.
 4. Klimaatcompatibiliteit: Controleer of de Strelitzia geschikt is voor uw lokale klimaat. Hoewel ze relatief tolerant zijn, gedijen ze het beste in een warm en vochtig klimaat. In koudere regio’s kunnen ze als kamerplant worden gehouden of in een kas worden geplaatst.
Strelitzia kopen

Strelitzia Reginae: De Koningin van de Paradijsvogelbloemen

De Strelitzia Reginae, ook bekend als de gewone paradijsvogelbloem, is de meest populaire en wijdverspreide variëteit van de Strelitzia-familie. Hier zijn enkele kenmerken en tips voor de verzorging van deze prachtige plant:

Kenmerken

 • Bloemen: De Strelitzia Reginae produceert opvallende bloemen met fel oranje en blauwe kleuren. De bloemen lijken op de kop van een paradijsvogel, wat deze plant zijn iconische naam geeft.
 • Bladeren: De bladeren zijn groot, leerachtig en donkergroen, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen.
 • Hoogte: Deze plant kan een hoogte bereiken van 1,2 tot 1,8 meter, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

Verzorging

 • Licht: De Strelitzia Reginae heeft veel licht nodig om te bloeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden, vooral in de zomer.
 • Water: Houd de grond vochtig maar niet drassig. Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de plant niet in stilstaand water staat, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.
 • Temperatuur: De ideale temperatuur voor Strelitzia Reginae ligt tussen de 10°C en 30°C. Bescherm de plant tegen vorst door hem binnenshuis te plaatsen als de temperatuur onder de 10°C daalt.
 • Voeding: Gebruik tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) een uitgebalanceerde vloeibare meststof om de groei te stimuleren. Volg de instructies op de meststofverpakking voor de juiste dosering.
 • Verpotten: Verpot de plant om de paar jaar om de wortels ruimte te geven om te groeien. Kies een pot die iets groter is dan de huidige pot en gebruik goed doorlatende potgrond.
Strelitzia plant

Het Genot van Strelitzia’s in Uw Tuin of Huis

Strelitzia’s, en in het bijzonder de Strelitzia Reginae, zijn uitstekende keuzes voor iedereen die een vleugje exotisme aan hun omgeving wil toevoegen. Door aandacht te besteden aan de juiste bestel- en verzorgingstips, kunt u jarenlang genieten van de prachtige bloemen en weelderige bladeren van deze indrukwekkende plant. Of u nu een beginnende tuinier bent of een doorgewinterde plantenliefhebber, de Strelitzia Reginae zal zeker een waardevolle aanvulling zijn op uw collectie.