Heb je ook zo’n hekel aan verkleumde, koude voeten? Dan ben je zeker niet de enige die deze ergernis heeft. Of je nu thuis bent, onderweg of op je werk: koude voeten zijn erg onaangenaam en maken het leven een stuk minder comfortabel. Gelukkig is er het nodige dat je kunt doen om van dit probleem af te komen. Maak gebruik van onderstaande tips en kom in actie. Want rondlopen met verkleumde voeten is echt niet nodig! 

koude voeten tips

1. Overweeg om vloerverwarming aan te leggen voor meer voetcomfort 

Heb je een vloer die geschikt is voor vloerverwarming, zoals een pvc-vloer, gietvloer, keramische tegels of een betonvloer? Dan kun je overwegen om een vloerverwarming aan te leggen. Dit kun je natuurlijk laten uitvoeren door een aannemer, maar als je een beetje handig bent kun je met een kwalitatief goede vloerverwarming set ook zelf aan de slag gaan. Een vloerverwarming set is tegenwoordig voordelig online te koop en helpt je binnen no time van je koude en klamme voeten af! 

2. Een hoogpolig vloerkleed in de woonkamer 

Als je geregeld thuis op de bank zit en je merkt dat je voeten toch wel erg koud aanvoelen, dan kan een hoogpolig vloerkleed uitkomst bieden. Deze kleden staan bekend om hun hoge en zachte sprieten en voelen daardoor heerlijk comfortabel aan je voeten aan. Laat je voeten wegzakken in het kleed en geniet van de warmte die gelijk op je voeten afstraalt. 

3. Gebreide sokken verleden tijd? Tegenwoordig niet meer! 

Een goedkope en doeltreffende oplossing voor koude voeten is een paar setjes gebreide sokken aanschaffen. Of misschien heb je een partner of familielid die van breien houdt en dit voor jou wat sokken wil breien. Fijn aan gebreide sokken is dat ze je voeten snel en lang warm houden en gewoon lekker zitten. Als het herfst of winter is en het is guur buiten, zijn gebreide sokken een dankbaar kledingstuk. Daarbij is het prettig dat gebreide sokken kopen een voordelige oplossing is om te zorgen voor warmere voeten. En over het oubollige karakter en het ‘geitenwollensokken verhaal’ hoef je je ook niet druk te maken: gebreide sokken zijn helemaal terug van weggeweest en weer helemaal in de mode. En mocht je je toch druk maken over je imago: als je thuis zit of op je werk bent, ziet niemand dat je gebreide sokken draagt. 

4. Koop een sfeerhaard voor meer warmte en comfort 

Er is geen betere manier om van koude voeten af te komen, dan door een gezellige en stijlvolle sfeerhaard aan te schaffen. Dat kan een houtkachel zijn, maar natuurlijk ook een elektrische haard of een gashaard. Naast veel warmte en comfort haal je met deze woonaccessoire ook een hoop sfeer, gezelligheid en romantiek in huis. Doen dus! 

tips tegen koude voeten